A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár együttműködése a Bartók Konzervatóriummal

2023. Szeptember 06. / 15:22


A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár együttműködése a Bartók Konzervatóriummal

Hosszú távú együttműködést indít edukációs projektek közös megvalósítására a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóiskolájaként működő Bartók Konzervatóriummal. A két intézmény a zene és a képzőművészet együttes bemutatásában rejlő lehetőségek feltérképezését tartják elsődleges feladatuknak.

A budapesti 2B Galériéban tegnap megnyílt Pusztítás és teremtés című, Abel Pann (1883-1963) műveit bemutató kiállítással indult el az a stratégiai együttműködés, amelyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóiskolája, valamint a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár valósít meg a jövőben. 

tor.jpgToronyi Zsuzsanna, a zsidó múzeum és levéltár igazgatója Benkő Szabolccsal, a konzervatórium vezetőjével (Fotók: 2B Galéria/Facebook)

Az együttműködő intézmények a hosszú távú kapcsolat megalapozásában a zene és a képzőművészet együttes bemutatásában rejlő lehetőségek feltérképezését tartják elsődleges feladatuknak. Az együttműködés gerincét a széles körben bemutatni kívánt edukációs tevékenységek, közös programok és különleges tematikájú koncertek alkotják. 

Az 1840-ben Liszt Ferenc által alapított egyetemi gyakorlóiskola, valamint a több mint száz éves múltra visszatekintő zsidó múzeum valós oktatási és kulturális tradícióval rendelkező intézmények, amelyek a mindennapi működésük során kiemelt szerepet szánnak a szakmai alapú innovációnak. A zenei illusztrációval kísért kiállításmegnyitóval az említett tevékenységet közösen kívánják elmélyíteni.

A 2B Galériában megrendezett Abel Pann-kiállítás megnyitóján a Bartók Konzervatórium növendékei – többek között – a holokausztban elhunyt Kuti Sándor zeneműveit adták elő.

(Forrás: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek