2022. 01. 18. | 16 Svát 5782
Alapértelmezett verzió

Közélet

Közélet / 2022. Január 16. / 13:26

Túszdráma egy texasi zsinagógában: a túszejtőt lelőtték, a túszokat kiszabadították

Lelőtték a rendőrök azt a fegyveres férfit, aki szombaton túszokat ejtett a Texas állambeli Colleyville zsinagógájában.

Közélet / 2022. Január 14. / 13:22

Kiutasítottak egy imámot Belgiumból, amiért zsidók elégetésére szólított fel

Egy marokkói imámot októberben, nemzetbiztonsági fenyegetésre hivatkozva, kitiltottak Belgiumból, mert egy videófelvételen „zsidók elégetésére” szólított fel – közölte csütörtökön a belga sajtó.

Koronavírus / 2022. Január 12. / 21:31

Izraelben – újabb rekordfertőződés mellett – csökkentették a karantén idejét

Izraelben újabb rekordot mértek a járvány megjelenése óta az új fertőzöttek számában, és csökkentették a kötelező házi karantén időtartamát – jelentette a helyi média szerdán. Az egészségügyi miniszter bejelentette: az ötödik, viharos járványhullámot okozó omikron vírusváltozatnál nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy hét után is fertőz, és ezért az eddigi tízről hét napra csökkentették a fertőzöttek kötelező otthoni karanténjának idejét.

Koronavírus / 2022. Január 09. / 10:49

Izraelben kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma

Kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma Izraelben a rohamosan terjedő omikron-vírusváltozat okozta ötödik járványhullámban - jelentette ma a helyi média. A szombati ünnepnapon a szokásosnál sokkal kevesebb, mintegy 150 ezer teszt elvégzésével 17 521 újabb izraeli bizonyult vírushordozónak – ez 2020 októbere óta a legmagasabb napi szám –, és közel 12 százalékra emelkedett a pozitív tesztek aránya.

Koronavírus / 2022. Január 07. / 10:57

Izraelben megszűnik az utazási tiltólista

Izrael megszünteti az utazási tiltólistát, az izraeliek bárhova utazhatnak, és az érvényes oltási igazolvány birtokában nem kell hét napra karanténba vonulniuk – jelentette a ynet, a Jediót Ahronót című újság hírportálja. Ezen a tiltólistán az USA, az Egyesült Királyság, az Arab Emírségek, Etiópia, Törökország, Tanzánia és Svájc szerepelt.

Közélet / 2022. Január 06. / 13:22

Jon Stewart: „Kiforgatták a szavaimat, a Harry Potter filmek nem antiszemiták"

Jon Stewart keresetlen szavakkal fakadt ki a Newsweek magazin ellen, amelynek írása nyomán szerte a világon sokan leközölték azt a hírt, hogy az amerikai médiaszemélyiség szerint J. K. Rowling írónő antiszemita volna, mivel a filmbeli Gringotts Bankban dolgozó koboldok kinézetéről az antiszemita zsidóábrázolásokra lehet asszociálni. Stewart közölte: nem tartja antiszemitának sem Rowlingot, sem a Harry Potter-filmeket, a szavait csak kiforgatta a Newsweek.