Körülbelül 200 g lisztet két evőkanál libazsírral, egy kevés sóval, törött borssal és pirospaprikával összegyúrunk. Kikóserozott libanyakbőrbe beletöltjük, a két végét elkötjük, és a sóletben főzzük meg.
KUGLI
Hozzávalók:
Liszt
1 tojás
Só, törött bors, pirospaprika
Víz
Egy tojást felverünk, késhegynyi sóval, törött borssal és rózsapaprikával ízesítjük, egy evőkanál libazsírral és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű legyen. Téglalap alakúra formázzuk, és a sólet tetejére helyezzük.
KUGLI
Hozzávalók:
150 g liszt
100 g libazsír
Só, törött bors, pirospaprika
1 dl víz
150 g lisztet 100 g libazsírral összekeverünk, egy késhegynyi sóval, törött borssal, pirospaprikával és nagyon kevés vízzel összekeverjük, majd hurkát formázunk belőle, a bab tetejére tesszük, és vele együtt főzzük meg