- Körülbelül 200 g lisztet két evőkanál libazsírral, egy kevés sóval, törött borssal és pirospaprikával összegyúrunk. Kikóserozott libanyakbőrbe beletöltjük, a két végét elkötjük, és a sóletben főzzük meg. 
- KUGLI  
- Hozzávalók: 
- Liszt 
- 1 tojás 
- Só, törött bors, pirospaprika 
- Víz  
- Egy tojást felverünk, késhegynyi sóval, törött borssal és rózsapaprikával ízesítjük, egy evőkanál libazsírral és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű legyen. Téglalap alakúra formázzuk, és a sólet tetejére helyezzük.  
- KUGLI  
- Hozzávalók: 
- 150 g liszt 
- 100 g libazsír 
- Só, törött bors, pirospaprika 
- 1 dl víz  
- 150 g lisztet 100 g libazsírral összekeverünk, egy késhegynyi sóval, törött borssal, pirospaprikával és nagyon kevés vízzel összekeverjük, majd hurkát formázunk belőle, a bab tetejére tesszük, és vele együtt főzzük meg