BEHÁÁLOTHÁ, gyertya 06.21. 20:26, kimenete: 06.22. 21:47
24.06.16. | 10 Sziván 5784
Alapértelmezett verzió

Élet + forma / 2024. Június 06. / 11:49

Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal

Idén nyáron július 7 -14 között egy egyedülálló kulturális csereprogramra invitáljuk a 14-16 év közötti fiatalokat, akik aktív résztvevői a zsidó közösségnek. 12 magyar fiatal egy egész hetet tölthet együtt a San Diegoból érkező kortársaival, hogy kapcsolatot építsenek egymással és megismerjék egy másik nemzetközi zsidó közösség életét és szokásait.

Élet + forma / 2024. Május 31. / 12:09

Mazsihisz podcast: Legendás magyar focisták Izraelben

A '90-es évek közepén magyar labdarúgó vendégjátékosok valósággal lerohanták az izraeli foci klubokat. Volt időszak, amikor több mint 20 magyar fiú öltötte fel valamelyik klub mezét, s közülük nem egyet még ma is sztárolnak az ottani szurkolók.

Élet + forma / 2024. Május 28. / 14:46

A kaifengi zsidók: Kína egyetlen őshonos zsidó közössége

A tolerancia és az asszimiláció egy több mint 1000 éves kínai zsidó közösség majdnem eltűnéséhez vezetett. Kaifengben, a közép-kínai Henan tartományban található városban több mint 1000 éve élnek zsidók. Ezzel a kaifengi zsidók a legrégebbi zsidó közösség Kínában.

Élet + forma / 2024. Május 27. / 17:47

Nagy utazás az élet, valóban: Presser Gábor születésnapi ünneplése

Szerény óriás, nem lehet jól ünnepelni, kedves virtuóz, zseniális mackó, csodálatos zenész, korszakos komponista, kedves ember, jó hallgatni, jó ránézni.

Élet + forma / 2024. Május 27. / 13:17

Kájic Gádol: Izgalmas zsidó nyár gyerekeknek és egész családoknak

Az idei nyár más lesz, mint a többi: a Bét Sálom Zsinagóga és a Rumbi Tanház összefogásából ugyanis létrejött a Kájic Gádol, amely júliustól augusztus végéig izgalmas programsorozattal várja a családokat több helyszínen.

Élet + forma / 2024. Május 22. / 11:36

Kedvezményes nyaralás a Mazsihisz balatonfüredi üdülőjében

Még vannak szabad turnusok a Mazsihisz teljes körűen felújított, gyerekbarát balatonfüredi üdülőjében, ahol napi háromszori kóser étkezést biztosítunk kedves vendégeinknek. Az áraink verhetetlenek: teljes ellátással ilyen olcsón ilyen jó szállást sehol másutt nem kapnak a Balatonnál.

Élet + forma / 2024. Május 20. / 12:34

Szép ünnepet kívánunk keresztény honfitársainknak!

A mi sávuót ünnepünkből eredeztethető pünkösd napján a keresztény világ három, a kereszténység kialakulása szempontjából alapvető jelentőségű eseményt ünnepel: a Szentlélek eljövetelét, az egyház megalapítását és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét. A pünkösd napjának kiszámítása megőrizte az eredeti ünnepét: a húsvét utáni 50. napra esik, akár sávuót a peszach után.

Élet + forma / 2024. Május 15. / 15:24

Meghívó a Mensch Nemzetközi Alapítvány idei díjátadására

A Mensch Nemzetközi Alapítvány 2024. május 21-én kedden este 7 órakor adja át az idei díjait. Az Alapítvány a Mensch-díjak átadásával értékeli azok munkáját, akik a legtöbbet tettek az alapítvány céljainak elismeréséért. A díjátadás helyszíne a Goldmark terem (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.), az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Élet + forma / 2024. Május 15. / 14:20

Így forgattuk az 1 %-os filmeket, avagy mi történt a kulisszák mögött? (videó)

Évről évre, filmről filmre, egyről a kettőre… Ennek jegyében vágtunk össze önöknek egy videót azokból a kampányfilmekből, amiket az elmúlt évek 1 százalékos adófelajánlásai kapcsán forgattunk. Látni fogják, hogy nemcsak a kamerák előtt, de a háttérben is jó hangulat uralkodott. Nosztalgiázzanak velünk, s ne feledjék: május 21-ig rendelkezhetnek az adójuk 1 %-ról a Mazsihisz javára!

Élet + forma / 2024. Május 15. / 13:11

Ma lett 70 éves Gyarmati Andrea, éltesse az Örökkévaló 120 évig!

Olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok úszó, Magyarország örökös úszóbajnoka: ő Gyarmati Andrea, aki 1954. május 15-én született két olimpiai bajnok, Székely Éva és Gyarmati Dezső leányaként Budapesten. Nemcsak Magyarországon ismert és népszerű, hiszen 2020-ban beválasztották az International Jewish Sports Hall of Fame (A zsidó sporthírességek csarnoka) tagjai közé. Isten éltesse!

Élet + forma / 2024. Május 14. / 14:07

Egy százalékos adófelajánlás: célegyenesbe fordultunk!

Habár az adónk 1 százalékának felajánlásáról szóló nyilatkozat nagyon kevés időt vesz igénybe, ez is nagyon sokat számít a magyar zsidóság életében. A gyermekeink, valamint a hagyományaink megélése és továbbörökítése érdekében össze kell fognunk, hogy közös erővel segítsük a Mazsihiszt és a különböző zsidó szervezeteket.

Élet + forma / 2024. Május 09. / 15:55

Barbra Streisand új dalt írt, a szerelem túlélésének reményéről

A szívszorító ballada Streisand fiatalosan erős hangján egészen megrázó, világos, hogy üzenet, a reményé, egy elsötétülő világban. Amikor úgy tűnik, mint ma is, hogy a gonoszság, a gyűlölet, a háború fenyegetése mindennél erősebb, hogy a remény gyönge és kilátások alig is vannak, Barbra Streisand az Auschwitzban születő szerelem történetével, hosszú évek hallgatása után, régen írt új dalt, azt üzeni, hogy végül mindig a szerelem marad az erősebb.