2022. 01. 18. | 16 Svát 5782
Alapértelmezett verzió

Élet + forma / 2022. Január 11. / 14:22

A kulturális bojkottok a kultúrát veszélyeztetik

A Sydney-i Fesztivál Decadance című táncprodukciója a Sydney Dance Company előadásában Ohad Naharin izraeli koreográfus és a tel-avivi Batsheva Dance Company együttműködésével készült. A kooprodukció Izrael canberrai nagykövetségének 20 ezer dolláros támogatásával jött létre. Ez elég ürügy volt annak a száz művésznek, hogy bojkottot hirdessenek.

Élet + forma / 2021. December 30. / 22:21

Íme: 2021 top 10 videó a Mazsihisz Facebook-oldaláról

Ünnepekre készülődtünk, finomakat főztünk, magas rangú politikusokat fogadtunk, kórházat adtunk át, fellobbantak hanuka lángjai, táncra is perdültünk, emlékeztünk – az alábbi összeállításunkban összeszedtük azt a tíz videót melyet idén legjobban szeretettek a Facebook-oldalunkon.

Élet + forma / 2021. December 30. / 20:44

Több száz képeslapot kapott születésnapjára Lily Ebert, a 98 éves tiktok sztár

A Bonyhádon született asszonyt több mint egy millióan követik a TikTokon, a fiatalok legnépszerűbb közösségi oldalán. A meglepetést dédunokája szervezte, aki arra kérte a követőket, hogy segítsenek maradandó élménnyel meglepni dédnagymamáját.

Élet + forma / 2021. December 30. / 10:41

Sakálséta – avagy mi az idegen ellentéte: Silló Sándor írása Izraelből

Itt Izraelben senki nem rángatja a pórázt. Most magamról beszélek. Nem vagyok idevalósi, alig beszélem a nyelvet, nem tartom a szombatot, nem voltam katona, nem szeretem a humuszt, de próbálom önképző gyorstalpalón megtanulni mindazt, amit nem tudok erről az országról.

Élet + forma / 2021. December 26. / 19:49

Jeruzsálem graffiti negyede (képgaléria)

Tegyük félre egyelőre a vitát, hogy művészet-e a graffiti vagy rongálás! Sétáljunk inkább egyet Silló Sándorral Jeruzsálem Talpiyot negyedében, ahol semmi nevezetes látnivaló nincs a graffitiken kívül.

Élet + forma / 2021. December 24. / 10:44

Csak kitaláció a „Kínai Étteremszövetség" karácsonyi üzenete, de vicces

„A Kínai Éttermek Amerikai Szövetsége megkülönböztetett köszönetét fejezi ki a zsidó nép felé. Nemigen értjük az önök étkezési szokásait, de büszkék vagyunk rá, hogy az Istenük hozzánk küldi önöket vacsorázni karácsony este." Erről az interneten régóta keringő szövegről kiderült, hogy koholmány – de azért minden karácsonykor előkerül...