24.02.25. | 16 Ádár I 5784
Alapértelmezett verzió

Élet + forma / 2024. Február 21. / 13:35

Idén is várja a diákokat a Dávid Király Kollégium

Magyarország egyetlen kóser étkezést biztosító kollégiuma, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) által üzemeltetett Dávid Király Kollégium a 14. kerületben a Tábornok utcában várja a diákokat. Az intézmény ingyenes szálláslehetőséggel támogatja a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve a szakmai képzésekben tanuló diákokat.

Élet + forma / 2024. Február 20. / 13:43

Szuper tavaszi tábor Szarvason – Jelentkezz még ma!

Csak néhány nap maradt! Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részt vegyél a Jcamp Tavaszi ottalvós táborában 2024. március 28. és 31. között Szarvason! Csak néhány nap maradt!

Élet + forma / 2024. Február 19. / 13:06

Bár micvó a Nagy Fuvarosban…

Mintegy kétszázan vettek részt Streit Ruben bár micvó ünnepségén a Nagy Fuvaros utcai zsinagógában, Trumá szombatján.

Élet + forma / 2024. Február 17. / 18:17

A gondolkodó, kísérletező rabbi: Darvas István 50 éves

Jól áll neki, hogy telik vele az idő, körültekintő és szkeptikus bölcsessége egyre jobban illik majd hozzá, ráadásul egyre „fiatalosabb” lesz, egyre nagyobb teljesítmény, hogy nem látszik rajta a kor. És ez igenis munka, dicséretet érdemel.

Élet + forma / 2024. Február 16. / 13:57

Robert Downey Jr. zsidó nyakláncot vett újra, mert eredetileg ő is magyar zsidó

A Vasember nyakláncán az áll, háj, az élet. Ezzel demonstrálja hűségét az édesapjához, aki magyar zsidó eredetű volt és a feleségéhez.

Élet + forma / 2024. Február 16. / 13:17

Támogassák a Mazsihiszt adójuk egyházaknak adható 1 százalékával, támogassák a jövőt!

Az adózó magyar állampolgároknak köszönhetően a Mazsihisz évről évre egyre nagyobb támogatást kap a személyi jövedelemadó egyházaknak adható 1 százalékából. Kérjük, idén is a Mazsihiszt, a magyar zsidóság legnagyobb felekezetét segítsék annak érdekében, hogy izgalmas, pezsgő, élettel teli zsidó közösségi életet hagyjunk örökül gyermekeinknek! Technikai számunk: 0358!

Élet + forma / 2024. Február 14. / 14:46

Önkénteskedés, tanulás, munka Izraelben – Ismerd meg a lehetőségeket

A Masa, a Taglit és az Aliyah koordinátorok együtt várnak minden 18-40 év közötti érdeklődőt a Héber-és Izraeli Kulturális Központban 2024. február 18-án, vasárnap délután 2 órától. Pontos cím: Budapest VI. kerület, Paulay Ede u. 1.

Élet + forma / 2024. Február 14. / 09:21

Juutalainen, giúdach és iddew, avagy így (is) nevezik a zsidókat Európában

A Maps on the Web internetes oldalról letöltöttünk önöknek egy térképet, amelyen az látható, hogy miképpen neveznek minket Európa különböző nyelvein. Az nem meglepő, hogy a héber és a juda, jehuda szavak különböző variációi keverednek, de azért vannak meglepetések. Izlandon például olyan szót használnak a zsidók megnevezésére, amit sajnos ki sem tudunk ejteni, viszont a jelentése: gyönyörű! Így írják: gyðingur.

Élet + forma / 2024. Február 13. / 14:54

Jelentkezz most, és légy a Maccabi Ifjúsági Európa játékok tagja!

A világszerte népszerű Maccabi Ifjúsági Európa Játékokat idén július 30. és augusztus 6. között rendezik meg, Londonban. A magyar csapat hatalmas sikereket ért el az elmúlt években, mára egyre több kategóriában indulva tudja képviselni hazánkat.

Élet + forma / 2024. Február 09. / 13:56

Új „Szarvasos” zsidó film Amerikában

Egy olyan nyári táborban játszódik, ahol a producer szülei összejöttek, olyanban, mint a mai amerikai mintát honosítva összetéveszthetetlenül magyarrá vált Szarvasunk.

Élet + forma / 2024. Február 09. / 09:33

Az élet nagy kérdései – folytatódik a MAZS Alapítvány kvízjátéka

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja a hanukakor indított kvízjátékát a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS). A február 14-ig tartó játékos kezdeményezés célja, hogy a közösség alaposabban megismerje a MAZS Alapítvány támogatási formáit és programjait. A válaszadók között 10 darab 10 ezer forint értékű könyvutalványt sorsolnak ki.

Élet + forma / 2024. Február 06. / 17:28

Hogyan kezeljük jól a kapcsolati konfliktusokat? – Életközépben lévő párok csoportos hétvégéje Pécsett

Töltsenek el egy hosszúhétvégét a Pécsi Zsidó Hitközségben! A Kabalat Sabati, a Szombati Istentisztelet és a Hávdálá megtartása mellett, péntek délelőttől vasárnap délutánig a kapcsolatotokkal tudtok csoportos és páronkénti feladatokkal foglalkozni. A foglalkozásokat dr. Árkovits Amaryl, pszichiáter, a Magyar Családterápiás Egyesület elnöke vezeti 2024. március 8. és 10. között.