PINHÁSZ, gyertya 07.26. 20:07, kimenete: 07.27. 21:20
24.07.22. | 16 Támuz 5784
Alapértelmezett verzió

Rabbijaink / 2019. Február 06. / 11:55

Bemutatjuk a rabbijainkat: Darvas István

Amit a legjobban szeretek, az a hagyomány átadása oly módon, hogy az nyomot hagyjon az emberek viselkedésében és az élethez való viszonyában – mondja a Mazsihisz vallási vezetőit bemutató sorozatunkban Darvas István főrabbi, a Bét Jehuda (OR-ZSE) zsinagóga rabbija.

Rabbijaink / 2018. November 29. / 11:45

Bemutatjuk a rabbijainkat: Radvánszki Péter

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) rabbijait bemutató sorozatunkban Radvánszki Péterrel, a Páva utcai körzet vallási vezetőjével beszélgetünk.

Rabbijaink / 2018. Június 01. / 12:20

Bemutatjuk a rabbijainkat: Markovics Zsolt

A Miskolcon tavaly óta szolgáló főrabbi 1967-ben született Budapesten, az Anna Frank Gimnáziumban érettségizett, és innen egyenes út vezetett számára a rabbiképzőbe.

Rabbijaink / 2018. Április 19. / 12:48

Bemutatjuk a rabbijainkat: Szerdócz Ervin

Rabbiként az ember egy pilóta felelősségével vezet egy repülőt, hogy a gépen ülők felemelkedjenek és elérjék a céljukat – mondja Szerdócz Ervin, aki különleges utat járt be: máramarosszigeti fogászból lett a budapesti zsidó óvoda gondnoka, majd az újpesti körzet rabbija. Schőner Alfréd főrabbi tanítását vallja: „Auschwitz után más világban élünk, és ebben a világban az a rabbi feladata, hogy fényt és örömöt vigyen a zsidók lelkébe”.

Rabbijaink / 2018. Március 22. / 12:38

Bemutatjuk a rabbijainkat: Verő Tamás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) rabbijait bemutató sorozatunkban ezúttal Verő Tamással, a budai Frankel Leó úti zsinagóga vallási vezetőjével beszélgetünk.

Rabbijaink / 2018. Február 16. / 10:33

Bemutatjuk a rabbijainkat: Fináli Gábor

Az egyházi vezetőinket bemutató sorozatunkban Fináli Gáborral, a budapesti Hunyadi téri zsinagóga rabbijával, a Béjn Hájámim zenekar vezetőjével olvashatnak interjút.

Rabbijaink / 2018. Február 05. / 11:16

Bemutatjuk a rabbijainkat: Róna Tamás

A jövőt az ifjúság jelenti, és az ifjúság számára oktatás kell, ehhez pedig intézmények óvodától egyetemig. A vidéki zsidóságnak tehát oktatási intézményekre van szüksége, méghozzá vidéken, ahol él. Ezt vallja Róna Tamás kecskeméti rabbi, aki hatalmas területen, összesen hat megyében lát el rabbinikus szolgálatot, miközben több fővárosi egyetemen, így az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen oktat.

Rabbijaink / 2017. November 13. / 12:04

Bemutatjuk a rabbijainkat: Radnóti Zoltán

A rabbijainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Radnóti Zoltán főrabbit, a MAZSIHISZ rabbitestületének elnökét, az újbudai Bét Sálom Zsinagóga népszerű, ismert rabbiját kérdeztük életéről, pályájáról, és a zsidóságról.

Rabbijaink / 2017. Augusztus 26. / 20:55

Bemutatjuk a rabbijainkat: Totha Péter Joel

A jelenlétünkkel demonstráljuk, hogy hazánkban valaha nagy lélekszámú zsidóság élt, és közülük sokan szolgáltak a magyar hadseregben. A munkánkkal megtiszteljük azoknak a zsidó katonáknak az emlékét, akik a hazájukért az életüket adták – mondja a rabbijainkat bemutató sorozatunk interjúalanya, Totha Péter Joel, aki 2009 óta szolgál  tábori rabbiként, 2012 óta pedig a Magyar Honvédség vezető tábori rabbija majd főrabbija.

Rabbijaink / 2017. Június 06. / 12:33

Bemutatjuk a rabbijainkat: Schönberger András

Ha visszagondolok az elmúlt huszonhárom évre, szerintem az a legfontosabb, hogy a közösség egyben van. Vidéki zsidó hitközség esetében ez nagy szó – mondta Scönberger András főrabbi, a Pécsi Hitközség rabbija, akit az életéről és pályájáról kérdeztünk.

Rabbijaink / 2017. Április 08. / 21:41

Bemutatjuk a rabbijainkat: Frölich Róbert

A templomnak jó, összetartó, erős, és egymás iránt érzékeny közössége van, elkötelezett, tennivágyó és aktív elnöke – mondja Frölich Róbert országos főrabbi, nyugalmazott dandártábornok, akit a rabbijainkat bemutató sorozatunk keretében kérdeztünk a családjáról, a pályájáról és a rabbi hivatásról.

Rabbijaink / 2017. Április 04. / 11:25

Bemutatjuk a rabbijainkat: Deutsch László

A jó szó is sokat jelent, de tudom, hogy egy beteg, idős embernek a legapróbb figyelmesség is számít – mondja a rabbijainkat bemutató interjúsorozatunkban Deutsch László, a budapesti Szeretetkórház zsinagógájának főrabbija.