Címkék

Zene

Kultúra / 2023. Szeptember 07. / 15:36

Zúgott a vastaps a Binah Orchestra világpremierjén a Dohányban

Aki ott volt, az tanúsíthatja: a jelenleg is zajló 25. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében kivételes és rendkívüli zenei élményben volt részünk a Binah Orchestra előadásában. A Dohány utcai zsinagóga közönsége egészen eredeti, újszerű ás soha nem hallott hangszerelésben hallhatott nemcsak zsidó dalokat, hanem rock világslágereket is. Gratulálunk Leonyid Gutkin producernek!

Tudomány / 2023. Szeptember 06. / 15:22

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár együttműködése a Bartók Konzervatóriummal

Hosszú távú együttműködést indít edukációs projektek közös megvalósítására a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóiskolájaként működő Bartók Konzervatóriummal. A két intézmény a zene és a képzőművészet együttes bemutatásában rejlő lehetőségek feltérképezését tartják elsődleges feladatuknak.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 03. / 11:09

Kiállítással és koncerttel emlékeznek ma Seress Rezsőre Komáromban

A zsidó kultúra európai napja alkalmából a szlovákiai Komáromban is gazdag program várja a közönséget. Az érdeklődők a Komáromi Zsidó Hitközség és Komárom város által szervezett rendezvényen megtekinthetik az egykor Komáromban is élt Seress Rezső életútját bemutató kültéri kiállítást, majd a művészre előadással és koncerttel is emlékeznek a Tiszti Pavilonban.

Élet + forma / 2022. Augusztus 12. / 09:30

Boldog születésnapot, Mark Knopfler!

Ha egy miskolci mérnök, bizonyos Knopfler Ervin 30 éves korában nem menekül el a nácik elől 1939-ben, akkor a fia talán itthon lett volna országos hírű gitáros. De mivel Knopfler mérnök úr Mark nevű fia már Glasgow-ban született meg éppen 73 éve, 1949. augusztus 12-én, ennek következtében nem a magyar, hanem az angolszász popzenei világban nőtte ki magát világsztárrá a Dire Straits frontembereként. Boldog születésnapot, Mark Knopfler!