Besáláh, gyertya 02.03. 16:29, kimenete: 02.04. 17:37
23.02.02. | 11 Svát 5783
Alapértelmezett verzió

Mazsihisz hírek / 2023. Február 01. / 14:19

Képalkotó diagnosztika szakrendelések a Mazsihisz Egészségközpontban

A precíz és hiteles diagnosztika a gyógyítás alapja. Az idejekorán felfedezett betegségek jelentős része jó eséllyel gyógyítható. Képalkotó diagnosztika szakrendeléseinken gyakorlott radiológus szakorvosaink, a lehető legmodernebb eszközökkel felvértezve állnak pácienseink rendelkezésére a Mazsihisz egészségközpontjában.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 24. / 09:37

Magyar zsidó szervezetek az antiszemitizmus elleni magyar stratégiáért

Az Európai Bizottság (EB) 2021 októberében készítette el az Antiszemitizmus elleni és zsidó életet támogató európai uniós stratégiát, s javasolta az uniós tagországok kormányainak, hogy készítsék el a saját nemzeti stratégiájukat is. A Mazsihisz magyar zsidó szervezetekkel összefogva segíteni kívánja a kormány munkáját egy munkaanyaggal, ezért a Szövetség meghívására az érintett szervezetek a Mazsihisz székházában megtartották első tanácskozásukat.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 23. / 19:00

Már a komáromi zsinagóga is bejárható virtuálisan a Mazsihisz honlapján

Egy évvel ezelőtt, 2022 januárjában jelentette be a Mazsihisz vezetése, hogy a honlapunkon lérehozott Tudástár aloldalon digitálisan is elérhetővé tesszük zsidó kincseinket. Az adománygyűjtő felület, a zsidó tudástár, számos pedagógiai segédlet mellett három dimenzióban bejárható zsinagógákat ajánlottunk olvasóinknak, s örömmel jelentjük be, hogy immár a komáromi zsinagógában is tehetünk egy virtuális sétát.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 23. / 15:16

„Adja Isten, hogy a mindennapokban Mózesek tudjunk lenni, s ne Fáraók"

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és dr. Frölich Róbert országos főrabbi hirdetett igét tegnap este az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban, ahol a január 15-én kezdődött ökumenikus imahét lezárásaként tartottak zsidó-keresztény imaórát. A főrabbi Mózes második könyvéből a 80 éves Mózes és a hatalma csúcsán lévő Fáraó párharcát elemezte, mondván: ebben a helyzetben Isten embere állt szemben a magát istennek képzelő emberrel.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 21. / 20:04

Az országos főrabbi és az esztergomi érsek a Zsidó-Keresztény Imaórán

Az ökumenikus imahét keretében Zsidó-Keresztény imaórát tartanak a Budapest-Terézvárosi Avilai Szent Teréz templomban január 22-én, azaz holnap délután 5 órától. Igét hirdet dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és dr. Frölich Róbert országos főrabbi. Az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 15-én tartották, az eseményen jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is.

Megemlékezések / 2023. Január 18. / 17:53

Gettó-megemlékezés: „Hiteles szemtanúk örökösei vagyunk”

– A felelősségünk nemcsak abban áll, hogy elmondjuk, mi történt, hanem abban is, hogy hogyan és kiknek – mondta dr. Frölich Róbert országos főrabbi ma a budapesti gettó felszabadításának 78. évfordulóján rendezett megemlékezésen a Dohány utcai zsinagógában. Rajta kívül beszédet mondott két holokauszttúlélő, Sommer Katalin és Sólyom Olga, valamint Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 16. / 11:23

Ambuláns fizioterápiás szolgáltatás indult a Mazsihisz Szeretetkórház Egészségközpontjában

Idén januárban elindult az ambuláns fizioterápiás szolgáltatás a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Egészségközpont megújult fizioterápiás egységében. A Mazsihisz Egészségközpont modern rehabilitációs berendezéseivel változatos kezelési módszereket tudunk alkalmazni, egyénre szabottan. Szeretettel várjuk a gyógyulni várókat.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 05. / 10:43

Mazsihisz Szeretetkórház: A látogatási tilalom megszűnt, megnyit a zsinagóga is

A koronavírus által sújtott járványhelyzetben látogatási tilalom volt érvényben a Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórházban. Az intézményben a napokban bejelentették, hogy megszűnik a látogatási tilalom, ma pedig a kórház Facebook-oldalán közzétették azt is, hogy holnaptól az intézmény zsinagógájában újraindul a hitélet, újra lesz szombatfogadás.

Megemlékezések / 2023. Január 01. / 17:00

Szomorú emlékezet: 80 éve fagyott halálra Rejtő Jenő

Nyolcvan éve, 1943. január 1-jén fagyott meg az oroszországi Jevdakovóban a munkaszolgálatra hurcolt Rejtő Jenő, akit írói álnevén, P. Howardként is ismer és szeret a magyar olvasóközönség. Kitűnő érzéke volt a szörnyű világban meglátni a jelenségek fonákját, megmutatni az emberellenesben a nevetségest, és e nevetségessé tétellel leleplezni oly sok silányságot.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 01. / 10:34

Róna Iván: A Dohány-zsinagóga komplexumban megdupláztuk a tervezett bevételt

Múlt évi számvetésre kértük Róna Ivánt, a Mazsihisz turisztikai igazgatóját, akitől megtudtuk: habár a Dohány zsinagóga komplexum látogatottsága még messze nem éri el a 2019-es rekordév eredményét, a 2022-re tervezett, mintegy 950 milliós bruttó bevételt sikerült megduplázni. Interjúnkból kiderül az is, hogy mi lehet a Rumbach-zsinagóga kitörési pontja a bevétel növelésére.

Mazsihisz hírek / 2022. December 31. / 18:10

Íme: 2022 top 10 + 1 videó a Mazsihisz Facebook-oldaláról

Ünnepekre készülődtünk, finomakat főztünk, születésnapot köszöntöttünk, az 1%-os kampányunkon dolgoztunk, koncerteztünk, zsinagógát avattunk, megemlékeztünk – az alábbi összeállításunkban összeszedtük azt a tíz videót melyet idén legtöbben néztetek meg a Facebook-oldalunkon.

Mazsihisz hírek / 2022. December 28. / 22:13

TOP 10: 2022 legolvasottabb cikkei a Mazsihisz honlapján

Születésnapi köszöntések, életművek, ünnepek, emlékezet, gyász, veszteségek, ünnepi programkavalkád, Dohány utcai zsinagóga, oktatás – alábbi összeállítsunk az idei 10 legolvasottabb cikkünket tartalmazza. Legyen a 2023-as év a béke, a közösség szeretetének éve! Tartsanak velünk jövőre is, a zsidó hírekről mi gondoskodunk!