Szombati gyertyagyújtás: 2022.07.08 20:24, kimenete: 2022.07.09 21:42
2022. 07. 04. | 5 Támuz 5782
Alapértelmezett verzió

Örökjáradék / 2021. Július 08. / 18:03

Örökjáradék: Nem akart „durva precedenst” a kormány

Pontosan megérkezett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számlájára a jogtalanul elvett ingatlanok után fizetendő örökjáradék esedékes összege. A magyar kormány tehát, nagyon helyesen, nem tett eleget a jeruzsálemi vallási bíróság döntésének – jelentette ki a Népszavának nyilatkozva Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Örökjáradék / 2021. Május 12. / 15:50

Schweitzer Gábor az örökjáradék-ügyről: Igazságot, igazságot kövess

Az is könnyen belátható, hogy az engedményezési megállapodásnak nincs vallásjogi tartalma. Ebből az is következik, hogy tisztán polgári jogi aktus révén, a magyar polgári jog által biztosított keretek között peresíthető, ha nincs más lehetőség a vitatott kérdések peres eljáráson kívüli rendezésére – írja Schweitzer Gábor jogtudós a Szombatban megjelent elemzésében.

Örökjáradék / 2021. Április 30. / 09:08

Heisler András: Bízom a magyar kormány józanságában

Egész oldalas interjút közölt ma a Népszava Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével. A Czene Gábor által készített interjúban az elnök egyebek mellett az örökjáradék ügyéről is beszél, s ennek kapcsán elmondja: az ortodoxok által a jeruzsálemi vallási bíróságra benyújtott keresetlevél hemzseg a hamis állításoktól.

Örökjáradék / 2021. Április 29. / 09:33

A Mazsihisz vezetősége nem ismeri el a Jeruzsálemi Főrabbinátus Bét Din-jének joghatóságát

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Vezetősége egyhangúan akként határozott, hogy a Mazsihisz Alperesként nem lép be a MAOIH és az EMIH által az örökjáradék újraelosztása tárgyában indított perbe, ez ügyben nem ismeri el a Jeruzsálemi Főrabbinátus Bét Din-jének joghatóságát és döntéseit.

Örökjáradék / 2021. Április 29. / 08:17

Örökjáradék: Az ortodoxok követelése reménytelen, mert jogtalan

Nemzetközi és hazai figyelmet kapott az örökjáradék újraosztása ügyében a Mazsihisz, hiszen – a magyar zsidóság történetében példátlan módon – külföldi bíróságon támadta meg az EMIH és a MAOIH Közép-Kelet Európa legnagyobb zsidó szervezetét. Mivel a lépés több mint barátságtalan, érdemes tisztázni, hogy a Köves Slomó által vezetett EMIH és a Deutsch Róbert által irányított MAOIH milyen tényeket hallgat el a nyilvánosság elől.

Örökjáradék / 2021. Április 28. / 21:42

Örökjáradék ügy: Heisler András a Klubrádióban

Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke az örökjáradék ügyről, annak történelmi hátteréről beszélgetett Bolgár Györggyel a Klubrádió Megbeszéljük című adásában.