Tel-Avivban épül Izrael eddigi legmagasabb épülete

2018. December 24. / 20:44


Tel-Avivban épül Izrael eddigi legmagasabb épülete

Az Azrieli cégbirodalom építi föl azt a 340 méter magasra tervezett, hatalmas felhőkarcolót, amelyben 65 ezer négyzetméternyi irodaépület, 17 ezer négyzetméter lakópark, 15 ezer négyzetméteres szálloda és 15 ezer négyzetméteres kereskedelmi centrum kap helyet.

azrieli_2.jpg
A bevásárlóközpontokat és irodaházakat tulajdonló Azrieli vállalatcsoport (Azrieli Group) beruházásában épül meg Tel-Avivban az az egyedi kialakítású, spirálisra tervezett felhőkarcoló, amely a maga 340 méteres magasságával a zsidó állam történetének eddigi legmagasabb épülete lesz. A torony az Azrieli Center nevű irodaház és bevásárlóközpont mellett épül föl, s tervezésére az amerikai székhelyű Kohn Pedersen Fox (KPF) kapott megbízást, amely többek közt Párizs, Szöul és Peking ikonikus felhőkarcolóit tervezte.

A KPF elnöke, James von Klemperer az Azrieli Toronyról azt mondta: a toronyszerkezet spirális alakú, elegáns homlokzatborítást kap, és az új felhőkarcoló az épületkomplexum már meglévő három másik létesítményével együtt egy kompozíciót alkot majd.

A 91 emeletes Azrieli Toronyban 65 ezer négyzetméternyi irodaépületet, 17 ezer négyzetméter lakóparkot, 15 ezer négyzetméteres szállodát és 15 ezer négyzetméteres kereskedelmi centrumot alakítanak ki. Az unikális épület felépítése jelentős lépés Tel-Aviv városfejlesztésében, és komoly esélyt ad rá, hogy a rohamosan növekvő város építészete nemzetközi szinten is elhíresüljön. Az Azrieli Torony átadását 2025-re tervezik, a megvalósítása 2,2 milliárd sékelbe (666 millió dollárba) kerül.

Cikkünk forrásai, itt és itt


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek