24.07.20. | 14 Támuz 5784
Gyengénlátó verzió

Izrael védelmében / 2024. Július 17. / 11:49

Mit jelent a felhasználók számára, hogy szankcionálható a „cionista" szó?

A Meta (a Facebook és az Instagram anyavállalata) a „cionista” kifejezést antiszemitának, továbbá a gyűlöletbeszéd megsértésének minősítette, amennyiben azt a „zsidók” helyettesítésére használják. Összeállításunkban arról olvashatnak, hogy mit jelent ez a Facebook- és Instagram-felhasználók számára a gyakorlatban.

Izrael védelmében / 2024. Július 15. / 10:44

Trump-merénylet: Máris a „zsidókat" okolják...

Habár egyelőre még nem pontosan tisztázott, hogy a 20 éves Thomas Matthew Crooks miért próbálta lelőni Donald Trumpot, az online térben máris megvannak a felelősök. Kik mások lennének, mint a zsidók...? A Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-defamation Leauge – ADL) közleményéből szemlézünk.

Izrael védelmében / 2024. Július 09. / 12:30

Észak-Izrael jelentős Hezbollah-támadások alatt

A Hezbollah a múlt hét második felében is súlyos támadást intézett Izrael északi része ellen. Meg nem erősített jelentések szerint több mint 200 rakétát és drónt lőttek ki.

Izrael védelmében / 2024. Július 08. / 18:13

Érvek az antiszemitizmussal vádolt francia szélsőbal ellen

A francia választók többsége elutasította a Marine Le Pen által vezetett, antiszemita gyökerekkel bíró, szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülést (Rassemblement national – RN), de meglepő módon azt az Új Népfrontot (Nouveau Front populaire – NF) emelte magasba, amelynek legnagyobb tagja a szélsőbaloldali Lázadó Franciaország párt (La France Insoumise – LFI), s amely maga is szembesült antiszemita vádakkal.

Izrael védelmében / 2024. Július 08. / 15:35

Új rovat a honlapunkon: Izrael védelmében

A Mazsihisz honlapján új rovatot indítunk, amelyben olyan cikkeket, beszámolókat, elemzéseket közlünk heti rendszerességgel, amilyeneket nagy valószínűséggel hiába keresnének a magyar médiában.