BÁLÁK, gyertya 07.19. 20:15, kimenete: 07.20. 21:30
24.07.14. | 8 Támuz 5784
Gyengénlátó verzió

Élet + forma / 2024. Július 12. / 09:18

Magyar származású izraeli diákok nyaralnak a Rákóczi Szövetség nyári táborában

Szerdán délután 50 magyar származású izraeli középiskolás érkezett a Rákóczi Szövetség nyári táborába. A diákokat 2024. július 16-án, kedden 11 órakor Sulyok Tamás köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja.

Élet + forma / 2024. Július 10. / 09:50

Kájic Gádol: Izgalmas zsidó nyár gyerekeknek és egész családoknak

Az idei nyár más lesz, mint a többi: a Bét Sálom Zsinagóga és a Rumbi Tanház összefogásából ugyanis létrejött a Kájic Gádol, amely júliustól augusztus végéig izgalmas programsorozattal várja a családokat több helyszínen.

Élet + forma / 2024. Július 08. / 20:21

Fábián Sára Ráhel ma letette az olimpiai esküt

– A Budapesti Rabbiság mindenki által szeretett irodavezetőjének (Rékának) lánya, Fábián Sára Ráhel ma letette az olimpiai esküt – tette közzé a Budapesti Rabbiság Facebook-oldala. Gratulálunk és drukkolunk az ország egyik legjobb sportlövőjének!

Élet + forma / 2024. Július 08. / 20:01

Sport és zsidóság, avagy nézzük közösen az EB-döntőt!

A foci EB mindent eldöntő mérkőzését nézhetjük meg közösen a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A „Sport és zsidóság" című rendezvényen lesz közös szurkolás, tanulás és persze rabbi is. A vendégeket büfé várja, ahol a döntőben részt vevő országok nemzeti ételei lesznek kaphatóak - természetesen kóser változatban. A döntőt játszó csapatokat még nem ismerjük, de az időpontot igen: július 14-e, vasárnap este 8 óra. Szurkoljunk közösen!

Élet + forma / 2024. Július 02. / 11:31

A világ leglazább bár micvája: Bob Marley unokáját avatták férfivá a napokban

Abraham Marley múlt héten, a kémek történetét elmesélő hetiszakasz, a Sláh hetében, felment a Tórához, apja, Bob Marley fia, Ziggy Marley reggae zenész és iráni eredetű zsidó, izraeli édesanyja, Orly Agai nagy örömére.

Élet + forma / 2024. Június 27. / 14:43

Elvarratlan szálak – Kővágóörsi séták a Mazsike szervezésében

Séta a Káli-medencében címmel – különleges sétákra invitálja az érdeklődőket a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) 2024. június 29-én, szombaton délelőtt 11.00 és délután 14.30 órakor. A séták során a résztvevők megismerhetik a kővágóörsi zsinagóga történetét, meglátogatják a közösség temetőjét, és azt is nyomon követik, hogyan éltek egymás mellett békében zsidók és keresztények a faluban.

Élet + forma / 2024. Június 24. / 17:35

A magyar fociról zsidó szemszögből

Mi köze az arisztokrata vagy munkás származásnak a futballhoz? Miért nem „zsidó csapat” az MTK, és miért az mégis? Ki volt az a debreceni focista, aki a futballnak köszönhetően élte túl Auschwitzot? Volt-e cionista összeesküvés a Dunapark Kávéházban? Többek között ilyen kérdésekről esett szó a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban a Múzeumok Éjszakáján.

Élet + forma / 2024. Június 24. / 17:04

Dal a gyöngyösi zsinagógában – jótékonysági koncert

Zsidók, keresztények és muszlimok fogtak össze a sztárfellépőket felvonultató hangverseny megrendezéséért. A cél a méltatlan sorsú gyöngyösi zsinagóga felújítása. A „Dal a gyöngyösi zsinagógában” című jótékonysági koncert vasárnap este volt a mátraalji városban. Az eseményen számos magas rangú vendég mellett részt vett dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke is.

Élet + forma / 2024. Június 23. / 17:58

Múzeumok Éjszakája: Ezrek a csillagfényes programjainkon

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a tegnapi Múzeumok Éjszakáján a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, a Dohány utcai zsinagóga-komplexum, valamint a Rumbach-zsinagóga programjaira. Már messziről lehetett tudni, hogy jó lesz a hangulat, hiszen a Herzl teret betöltötte Malek Andrea csodálatos hangja…

Élet + forma / 2024. Június 20. / 17:10

Jézus és a kóserság – a legtöbben erről kérdezik a főrabbit

A Múzeumok Éjszakáján a „Kérdezd a rabbit”! elnevezésű program keretében dr. Verő Tamás, a budapesti Frankel-zsinagóga rabbija válaszol az éjszakai múzeumlátogatók kérdéseire a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban. Igaz, sokan inkább arra vágynak, hogy egy rabbival oszthassák meg a személyes történetüket.

Élet + forma / 2024. Június 20. / 16:18

Rumbi ünnep: évzáró bát micvákkal

A Rumbach-zsinagógában nagy népszerűségre szert tett Rumbi Tanház június 30-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartja az idei tanév utolsó rendezvényét: az évzárót „dupla" bát micvával. Az eseményen a részvetétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Élet + forma / 2024. Június 06. / 11:49

Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal

Idén nyáron július 7 -14 között egy egyedülálló kulturális csereprogramra invitáljuk a 14-16 év közötti fiatalokat, akik aktív résztvevői a zsidó közösségnek. 12 magyar fiatal egy egész hetet tölthet együtt a San Diegoból érkező kortársaival, hogy kapcsolatot építsenek egymással és megismerjék egy másik nemzetközi zsidó közösség életét és szokásait.