Zsidó Közösségi Közlemények (ZSKK) beadása

2020. Október 27. / 10:00


Zsidó Közösségi Közlemények (ZSKK) beadása

Kedves olvasóink, hittestvéreink! A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hivatalos honlapján új szolgáltatást hoztunk létre annak érdekében, hogy helyet adjunk a magyar zsidó közösséggel kapcsolatos közérdekű bejelentéseknek, híreknek, tájékoztatásoknak.

A Zsidó közösségi közlemények elnevezésű rovat a magyar zsidó közösség széles körű, kiegyensúlyozott tájékoztatását szolgálja azzal a céllal, hogy hittestvéreink új fóruma legyen a magyar zsidó közvélemény minél gazdagabb és szélesebb informálása érdekében. 

Arra kérjük Önöket, hogy ha közérdekű, a zsidóságot érintő közleményt szeretnének közzé tenni a Mazsihisz.hu portálon, akkor küldjék el a következő címre: kommunikacio@mazsihisz.hu.  

A ZSIDÓ KÖZÖSSÉGI KÖZLEMÉNYEK ROVAT SZABÁLYZATA

1. A szolgáltatás célja

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hivatalos honlapján létrehozott, Zsidó közösségi közlemények című rovat a magyar zsidó közösség széles körű, kiegyensúlyozott tájékoztatását szolgálja. Célja, hogy a szolgáltatás felhasználói önállóan, saját belátásuk szerint, de a rovat szabályzatát tiszteletben tartva tehessék közzé a magyar zsidó közösséggel kapcsolatos közérdekű bejelentéseiket, híreiket és tájékoztatásaikat közlemény formájában. 

A Zsidó közösségi közlemények rovat tartalmát a Mazsihisz.hu nem szerkeszti, nem korrigálja, nem véleményezi. A rovatban közzétett közlemények nem tekinthetők a Mazsihisz hivatalos álláspontjának. A közzététel ingyenes.

2. A szolgáltatás felhasználói

A Zsidó közösségi közlemények rovat felhasználói mindazon szervezetek, csoportok és intézmények, amelyeket a Mazsihisz hatályos alapszabálya a szövetséghez tartozónak ismer el valamint a magyar zsidó civil, közösségi és kulturális szervezetek, alapítványok, intézmények. Természetes személy közleményt nem tehet közzé.  Közlemények beadására jogosultak az alábbi szervezetek és intézmények:

 / Budapesti Zsidó Hitközség annak zsinagógai körzetei budapesti és a vidéki taghitközségek és zsinagóga körzetek; 
 / Területi- és ifjúsági csoportok, társult Mazsihisz tagok;
 / Zsidó civil, közösségi és kulturális szervezetek, alapítványok;
 / Rabbitestület;
  / Mazsihisz Szeretetkórház és a Mazsihisz- BZSH szociális és egészségügyi intézményei;
 / Mazsihisz és BZSH oktatási intézményei

3. A közlemények beadásának feltételei:

A Zsidó közösségi közlemények igénybevételére jogosult szervezet, csoport és intézmény vezetője vagy vezető testülete határozza meg, hogy az adott szervezet nevében a közleményeket név szerint ki jegyzi.

4. A közlemények beadásának technikai részletei 

A jogosult felhasználók képviselői a megadott online felületen az általuk választott felhasználónévvel és jelszóval regisztrálnak, majd közleményüket egy sablon segítségével beküldhetik.

A szolgáltatás a hét minden napján igénybe vehető 0 és 24 óra között, kivéve szombati napokon és egyéb, a szombati szigorításokkal megtartott zsidó ünnepeken. 

Kérjük, hogy közleményeiket word formátumban (csak szöveg) vagy e-mail szövegben írják meg.  PDF-ben küldött anyagot nem tudunk elfogadni. 

Amennyiben fotót vagy fotókat is szeretnének közzétenni, akkor arra kérjük önöket, hogy a képeket minden esetben külön mellékletként csatolják, azaz ne szerkesszék bele a szövegtörzsbe. Kérjük, hogy a képek mérete legalább 1 MB (1000 kb) legyen, és lehetőleg JPG vagy JPEG formátumban mellékeljék.

Amennyiben engedély nélkül használt képeket küldenek, az esetleges jogi következményekért honlapunk felelősséget nem vállal. 

5. A közlemények tartalmi elemei 

A beadott közlemények nem ütközhetnek sem a magyar Alaptörvénybe, sem más jogszabályba, nem tartalmazhatnak közízlést, közerkölcsöt, vallási meggyőződést sértő megjegyzéseket, kifejezéseket. Nem tartalmazhatnak egyes közösségek ellen való uszítást, magánszemélyek ellen megfogalmazott rágalmazást, becsületsértést, sem törvénytelenségre való felhívást. Ha egyes közlemények a fönti tartalmi elemeknek nem felelnek meg, a Mazsihisz.hu jogosult indoklás és értesítés nélkül saját belátása és döntése szerint megtagadni a közzétételt. A jogosult felhasználó előzetesen mentesíteni tartozik a Mazsihiszt és a Mazsihisz.hu oldalt az esetleges anyagi helytállási kötelezettség vagy jogi felelősségre vonás alól.  

6. A közlemények formai elemei 

A közleményeket magyar nyelven kell beadni, az egyes szövegek hossza nem lehet több, mint 1700 karakter (szóközökkel együtt). Egy közleménynek tartalmaznia kell címet, pár soros bevezető összefoglalót, bele kell foglalni a közleményt kiadó szervezet nevét, a szervezet nevében eljáró személy nevét.

8. A közlemények további felhasználása 

A jogosult felhasználók tudomásul veszik, hogy az általuk megfogalmazott közlemény minden előzetes korrekció és változtatás nélkül megjelenik a Mazsihisz.hu oldalon. A közlemények beadói tudomásul veszik, hogy a Zsidó közösségi közlemények rovatban megjelentetett anyagokat más online és print sajtóorgánumok, valamint a közösségi média (Facebook, Instagram stb.) felhasználói átvehetik, idézhetik és hivatkozhatnak rá. 

Még egyszer az e-mail cím, ahová közleményeiket várjuk: kommunikacio@mazsihisz.hu.

Köszönjük együttműködésüket!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek