Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

2022. Március 16. / 12:18


Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

„Rászoruló hittestvéreinknek – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra. Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adományozzunk törődést!" – írtuk alig pár hete, és örömmel közöljük, hogy a felhívásunkra önöknek köszönhetően már csaknem 4 millió forint gyűlt össze!

– A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) már közel 100 ukrajnai zsidó testvérünkről gondoskodik Budapesten: szerveztünk számukra szállást, étkezést, pszichológusi segítséget. Rászoruló hittestvéreinknek  – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra – írtuk a közelmúltban, amikor a Mazsihisz.hu egyik új aloldalán elindítottunk egy adománygyűjtést Segítség a háborúban – ukrán zsidók segítése címmel.

IMG_9803.jpgA zsidó szervezetek információs pultja a Nyugati Pályaudvaron (Fotó: Nagy Ákos)

Habár május 31-i határidőt tűztünk ki összesen 3 millió forint összegyűjtésére, az önök áldozatos segítőkészsége felülmúlta a reményeinket: a mai állás szerint eddig 3,91 millió forint jött össze a felajánlásokból. Mindenkinek hálás szívvel köszönjük a segítséget a háború sújtotta országból menekülő zsidók és nem zsidók nevében is. 

Erre az oldalra kattintva önök is ellenőrizhetik a számokat, s ha eddig még nem tették meg, örömmel várjuk a további adományokat – már csak egy kevés hiányzik ahhoz, hogy átlépjük a 4 milliós határt! 

logosor-cikkekbe.png

Az ukrán menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Comitee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a JCC Budapest-Bálint Ház, valamint Izrael Állam budapesti nagykövetsége.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Palesztin tüntetőkre kellett rendőrt hívni a Karmelita mellett
Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a Pészah lényegéről