Címkék

Adományozás

Izrael / 2023. December 25. / 16:28

Interneten is megrendelhető az izraeli szolidaritási karszalag

Mint korábban beszámoltunk róla: Budapesten is sokan hordanak már olyan karszalagot, amelynek viselésével kifejezhetjük az Izrael melletti kiállásunkat és a terroristák által fogva tartott túszokkal való szolidaritásunkat. Cikkünkből kiderül, hogy ha valaki nem tudna Budapesten személyesen ilyen karszalagot venni, akkor azt mely internetes oldalakról rendelheti meg. Az árából befolyt összegekből a túszok és áldozatok családját támogatják.

Izrael / 2023. December 21. / 10:13

Szolidaritási karszalag a túszokkal és hozzátartozóikkal

Szívszorítóan szimbolikus támogatási formát találtak ki Izraelben: a terroristák által megtámadott fesztivál meggyilkolt résztvevőinek karszalagjához hasonlító karszalagot lehet vásárolni 10 sékelért. Az így befolyt összeget a Hamász terroristái által fogva tartott túszok, valamint a hozzátartozóik javára ajánlják föl.

Kultúra / 2023. December 14. / 14:41

Támogassuk Budapest egyetlen zsidó színházát, a Gólem Színházat!

Adománygyűjtőhetet tart a Gólem Központ, úgyhogy akinek fontos a zsidó színház és a zsidó kultúra, az holnapig még a hanukai adománygyűjtés keretében adakozhat. Utána pedig továbbra is a központ által már meghirdetett módokon: támogatói jegyek vásárlásával vagy az Ezer Gólem Klubhoz való csatlakozással. A Gólem Központ mindenkit arra kér: csináljunk csodát! És ne csak a hanukai hét idején!

Mazsihisz hírek / 2023. November 27. / 12:14

Új kezdeményezés a rabbitól és a rebbecentől Izrael támogatására

Ha a közösségünkben születésnapost ünneplünk, az ajándékra szánt pénzt mostantól inkább ajánljuk fel adományként izraeli testvéreink megsegítésére. A kezdeményezés Radnóti Zoltán főrabbitól és a feleségétől származik, az apropóját az adta, hogy a Bét Sálom zsinagóga rabbija a közelmúltban töltötte be 52. évét.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Zsidó világ / 2023. November 12. / 20:27

Kántorkoncert Újpesten: A vétkek pusztulásáért kell imádkoznunk

Mint arról korábban beszámoltunk: az újpesti zsinagógában a napokban adománygyűjtő koncertet rendeztek Szerdócz Ervin újpesti főrabbi és Székelyhidi Hajnalka, az OR-ZSE tanárának kezdeményezésére. Az összegyűlt pénzt az október 7-én terroristák által Izraelben elkövetett mészárlás áldozatainak azonosítására fordítják. A rendezvényről most részletesebb tudósítást közlünk Villányi András fotóival.

Mazsihisz hírek / 2023. November 01. / 08:56

Adomány Izraelért Izraelnek: Már majdnem elértük a 8 millió forintot!

Mint arról korábban beszámoltunk: gyűjtést indított az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc számára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH). Örömmel számolunk be róla, hogy az adakozók segítségével a kitűzött 8 millióból 7,7 millió forint már össze is gyűlt. Hálás köszönetünket fejezzük ki minden egyes adományozónak minden egyes forintért!

Izrael / 2023. Október 16. / 15:39

Adomány Izraelért, a második hazánkért!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) gyűjtést indít az izraeli rászorulók számára. Köszönettel fogadjuk zsidó és nem zsidó polgártársaink pénzadományait, amelyeket a Gázai övezettel határos térségekbe kívánunk eljuttatni a Szövetség izraeli kapcsolatainak segítségével.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 20. / 18:03

Egyszázalékos adófelajánlás: Idén is nőtt a Mazsihisz támogatottsága

Minden támogatónknak hálás szívvel köszönjük, hogy a személyi jövedelemadóból az egyházaknak adható 1 %-os felajánlásokból – a zsidó felekezetek közül – idén is a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kapta a legmagasabb összeget. Azoknak a polgároknak száma, akik valamely zsidó felekezetet tüntették ki bizalmukkal, idén összesen 16 821 fő volt, az adatok szerint a felajánlók 75 százaléka a Mazsihiszt támogatta.

Közélet / 2022. Augusztus 26. / 15:06

Bálint Ház: Tanévkezdő adománygyűjtés ukrán gyerekeknek

A hazánkba menekült ukrán gyerekek beiskolázása nehézségekkel jár, így a JCC Budapest – Bálint Ház most újra a közösség segítségét kéri – olvasható az intézmény közleményében. Mivel a legtöbb menekült gyereknek nincs semmilyen tanszere és iskolai kelléke, a Bálint Ház azt kéri az iskolás gyerekek szüleitől, hogy a tanévre vásárolva – anyagi lehetőségeik szerint – tegyenek be a kosarukba pár dolgot a nálunk tartózkodó diákok számára is.

Kultúra / 2022. Augusztus 25. / 15:14

V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

Az idén márciusban a budapesti Szent István Bazilikában indult jótékonysági koncertsorozat következő gálakoncertje a Dohány utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, ezen a héten vasárnap este fél 8-tól. Az eseményen való részvétel ingyenes, de van lehetőség adakozásra: önkéntes adományaikkal a résztvevők a fogyatékkal élő gyermekekért dolgozó Élni Akarunk Közhasznú Alapítványt támogatják.

Mazsihisz hírek / 2022. Május 02. / 12:04

Mazsihisz-gyűjtés ukrajnai menekülteknek: átléptük a 7 millió forintot!

Örömmel számolunk be róla, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által az ukrán háború elől menekülők megsegítésére indult közadakozás eddig összegyűlt összege elérte, sőt, már jóval meg is haladt a 7 millió forintot: most járunk 7,3 milliónál. Az adakozásból jelentősen kivette a részét a Mazsihisz két társult tagja: a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség.