Zugló díszpolgára lett Sommer Katalin és Gerő Péter

2023. Október 02. / 11:20


Zugló díszpolgára lett Sommer Katalin és Gerő Péter

Zugló megalapításának 88. évfordulója alkalmából a Columbus utcai megújult Szent István Zeneházban rendezett díjátadó gálát az önkormányzat. Az eseményen díszpolgári címeket, emlékérmeket, elismerő okleveleket adtak át a városrészért huzamosabb ideje dolgozó, tevékenységükkel a kerületnek dicsőséget szerző személyeknek.

Az idei évben közösségünk két elismert tagja is felkerült azon személyek listájára, akik megkaphatták a rangos elismerést. 

A Szent István Király Zeneiskolában megrendezett ünnepségen Horváth Csaba polgármestertől vehette át az emlékplakettet többek között Sommer Katalin, maszkmester, holokauszt túlélő, valamint Gerő Péter dokumentumfilm-rendező, producer. Az esményen részt vett Prof. dr. Grósz Andor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke is. 

Sommer Katalin, Gerő PéterSommer Katalin, Gerő Péter

Korábban Kardos Péter főrabbi, valamint Lebovits Imre is megkapta a "Zugló díszpolgára" elismerést. 

A „Zugló díszpolgára” cím olyan elismerés, amellyel a kerület tiszteletét és háláját fejezi ki a kitüntetett személynek. A díszpolgári cím adományozását díszoklevél és emlékérem tanúsítja, valamint adományozásával anyagi elismerés is jár.

A díjátadó gálán Gryllusz Dorka és Fullajtár Andrea színművészek, Hrutka Róbert zeneszerző, gitáros, Kamarás Iván színművész és a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma jelnyelvi kórus lépett fel.

Szívből gratulálunk a két díjazottnak!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael védelmében
Új rovat a honlapunkon: Izrael védelmében
Tudomány
Kilencezer éves kőmaszkot állítottak ki Izraelben
Zsidó világ
A magyar holokauszt saját emlékek alapján