The Guardian: Izrael nem köt tűzszünetet a Hamásszal

2023. Október 30. / 21:00


The Guardian: Izrael nem köt tűzszünetet a Hamásszal

– A Biblia azt mondja, hogy ideje van a békének és ideje van a háborúnak. Ez most a háború ideje – idézi Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a The Guardian. A kormányfő egyúttal bejelentette: „Izrael nem köt tűzszünetet a terroristákkal" és „a győzelemig harcol a barbárság erői ellen". 

„Fordulópontnak" nevezte a politikai vezetők és nemzetek számára a Hamász október 7-i terrortámadását ma Benjámin Netanjahu – írja a The Guardian. Az angol nyelven elmondott beszédében a kormányfő azt mondta, hogy eljött az ideje a döntésnek: harcolunk-e a jövőért, vagy megadjuk magunkat a zsarnokságnak és a barbárságnak. 

Hangsúlyozta, hogy ezt a háborút nem Izrael kezdte, de Izrael fogja győztesen befejezni, hiszen a Zsidó Állam a győzelemig harcol a barbárság erői ellen. Az esetleges tűzszünetről a miniszterelnök így fogalmazott:

– Miképpen az USA sem vette fontolóra a tűzszünetet Pearl Harbor vagy szeptember 11-e után, így Izrael sem köt tűzszünetet a rettenetes október 6-i terrortámadás után. Izraelt tűzszünetre szólítani fel, az éppen olyan, mintha Izraelt megadásra szólítanák föl a Hamásszal szemben, a terrorizmussal szemben, a barbársággal szemben. Ez nem fog megtörténni.

Forrás: The Guardian. Címlapkép: Benjámin Netanjahu/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek