Címkék

Benjámin Netanjahu

Izrael / 2024. Május 21. / 17:09

Netanjahu: a hágai elfogatóparancs egész Izrael ellen irányul

A hágai ügyész abszurd és hamis kérése egész Izrael ellen irányul – fogalmazott az X-en (volt Twitter) megjelent üzenetében Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn, arra reagálva, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától az izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, valamint a Hamász három legfőbb vezetője ellen.

Izrael / 2024. Március 31. / 19:17

Ma este megműtik Benjamin Netanjahut

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt sérvvel megműtik vasárnap este – jelentette be a miniszterelnöki hivatal.

Izrael / 2024. Március 26. / 21:47

Izrael hazarendelte katari tárgyalódelegációját a Hamász elutasító válasza után

Tíznapos egyezkedés után Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a vezetője, David Barnea hazarendelte a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közös izraeli tárgyalódelegációt Katarból, miután a tárgyalások zsákutcába jutottak, mert az iszlamista Hamász terrorszervezet elutasította az amerikai kompromisszumos javaslatot a tűzszünet elérésére és az izraeli túszok visszaadására.

Izrael / 2024. Február 19. / 10:03

Izrael elutasítja egy palesztin állam egyoldalú nemzetközi elismerését

„Izrael határozottan elutasítja a palesztin rendezésről szóló nemzetközi diktátumokat. Ilyen megállapodás csak a felek közötti közvetlen, előfeltételek nélküli tárgyalásokkal születhet" – olvasható a kormány tegnapi nyilatkozatában. Mai hír, hogy Izrael korlátozza a muzulmánok számát ramadánkor a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél. Beni Ganz közölte: ha a túszokat szabadon engedik ramadánra, a gázaiak is megülhetik az ünnepet.

Közélet / 2024. Január 12. / 08:31

Benjamin Netanjahu a hágai perről: Dél-Afrika „égbekiáltóan képmutató”

„Terroristák és hazugságok ellen kell harcolnunk egyszerre” – jelentette ki Netanjahu, miután csütörtökön megkezdődött a bíróságon a per, amelyet az afrikai ország azért kezdeményezett, mert szerinte Izrael a Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni háborújában népirtást követ el a Gázai övezet civil lakossága ellen.

Izrael / 2023. December 26. / 10:15

Netanjahu: Mindenki azt kérte tőlem, ne álljunk meg, csináljuk végig!

– Izrael nem állítja le, hanem még nagyobb intenzitással folytatja a háborút a Hamász palesztin iszlamista szervezet ellen a Gázai övezetben – jelentette ki vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a pártja, a Likud frakcióülésén.

Izrael / 2023. December 06. / 18:43

Izrael: „A Hamász már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket"

– A Hamász palesztin iszlamista szervezet zászlóalj-parancsnokainak mintegy felével végeztek az izraeli csapatok a Gázai övezetben. Nem felejtünk és nem bocsátunk meg – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tegnap esti sajtótájékoztatóján. A megölt terroristák és összecsapások száma alapján a tegnapi volt a háború eddigi legintenzívebb napja.

Izrael / 2023. Október 30. / 21:00

The Guardian: Izrael nem köt tűzszünetet a Hamásszal

– A Biblia azt mondja, hogy ideje van a békének és ideje van a háborúnak. Ez most a háború ideje – idézi Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a The Guardian. A kormányfő egyúttal bejelentette: „Izrael nem köt tűzszünetet a terroristákkal" és „a győzelemig harcol a barbárság erői ellen".

Izrael / 2023. Október 29. / 07:16

Tegnap este fölerősődött az izraeli ellentámadás Gázában

– Szinte folyamatosan robbanásokat lehetett hallani, miközben sorra repültek az izraeli vadászgépek és katonai helikopterek a palesztin légtérben – írja a tegnap esti hadműveletekről a CNN tudósítására hivatkozva a HVG.hu portál. Benjámin Netanjahu miniszterelnök a pénteken kezdődött ellentámadást „második függetlenségi háborúnak" nevezte tegnap este. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a helyzet miatt holnap rendkívüli ülést tart.

Izrael / 2023. Október 25. / 20:41

Netanjahu: Nem kérdéses, hogy Izrael bevonul Gázába

Benjámin Netanjahu miniszterelnök az izraeli televízióban közvetített beszédében jelentette be szerda este, hogy országának háborús kabinete a későbbiekben fog dönteni arról mikor történik meg a bevonulás, de az már nem kérdés, hogy megtörténik. Megemlítette: idővel neki is számot kell adnia mindazért, ami október 7-én történt.

Izrael / 2023. Október 23. / 18:54

Izrael nem segélyezi Gázát, és felügyeli a mások által odaszállított segélyeket is

– A Gázai övezetbe hurcolt amerikai túszokról és az övezet palesztin civiljeinek nyújtott humanitárius segélyekről egyeztetett Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap esti telefon beszélgetésükön – jelentette ma az izraeli média. Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője ugyancsak ma közölte a tagállomok külügyminisztereivel: tűzszünetre és segélyekre van szükség.

Izrael / 2023. Október 13. / 13:31

Izraelt már veszélyhelyzeti egységkormány irányítja, benne van Beni Ganz is

Több napos tárgyalássorozat után tegnap este formálisan is megalakult az ellenzéki politikusokkal kibővített veszélyhelyzeti kormány Izraelben. A Jerusalem Post beszámolója szerint az ellenzékben lévő Nemzeti Egység vezetője, Beni Ganz is helyet kapott a kabinetben olyan ellenzékiekkel együtt, mint Gadi Eizenkot volt vezérkari főnök, Gideon Sza’ar, Chili Tropper és Jifat Sasa-Biton.