Címkék

Háború

Izrael / 2024. Július 10. / 16:11

Joáv Gallant: A Hamász fegyvereseinek 60 százaléka halott vagy sebesült

A Hamász zászlóaljai megszűntek mint katonai alakulatok, ezért az iszlamista terroristák fő tevékenysége jelenleg a kis létszámú vagy egyéni harc. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter szerint az izraeli hadsereg (IDF) megölte vagy megsebesítette a Hamász iszlamista terrorszervezet fegyvereseinek hatvan százalékát a Gázai övezetben.

Izrael védelmében / 2024. Július 09. / 12:30

Észak-Izrael jelentős Hezbollah-támadások alatt

A Hezbollah a múlt hét második felében is súlyos támadást intézett Izrael északi része ellen. Meg nem erősített jelentések szerint több mint 200 rakétát és drónt lőttek ki.

Izrael / 2024. Július 08. / 09:03

Izraeli alapelvek a túsztárgyalások folytatásához

Benjámin Netanjahu kormányfő a túsztárgyalásokon az izraeli delegáció mozgásterét meghatározó „alapelveket" jelentett be vasárnap este. Az izraeli tárgyaló-delegáció ma utazik Kairóba, a héten újabb tárgyalás lehet Dohában is.

Izrael / 2024. Július 03. / 09:42

Izrael pokolgépet telepítő palesztinokat ölt meg Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg (IDF) dróntámadással megölt négy, út menti pokolgépet telepítő palesztin fegyverest Ciszjordániában hétfő éjjel – közölte ma az IDF szóvivője. A Ciszjordánia északi részén végrehajtott dróntámadás száz méterre történt attól a helytől, ahol hétfőn egy hasonló robbanószerkezet megölt egy izraeli katonát.

Izrael / 2024. Június 23. / 09:51

Izrael: Tömegtüntetések túszalkuért és kormányváltásért hetven helyzínen

Az október 7-i Hamász terrortámadás óta a legnagyobb tüntetést tartották tegnap este Tel-Avivban, a szervezők becslése szerint százötvenezren voltak. Beszédet mondott Juvál Diszkin, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat volt főnöke és David Grossman, Izrael legismertebb kortárs írója.

Izrael / 2024. Június 19. / 13:36

A tervek szerint halad az amerikai fegyverek eljuttatása Izraelnek

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint – egyetlen leállított bombaszállítmányon – kívül a tervezett ütemben zajlik az amerikai fegyverek szállítása Izrael számára. Blinken ezzel az izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu szavaira reagált, aki szerint az Egyesült Államok fegyvereket tart vissza, amivel lassítja az izraeli hadműveleteket.

Izrael / 2024. Május 27. / 09:05

Rakétatámadás délután Tel Aviv ellen, halálos csapások este Gázában

Az Hamász iszlamista terroszervezet rakétákkal lőtte Tel-Avivot Rafahból vasárnap kora délután. Este több tucat palesztin halt és sebesült meg egy izraeli támadásban Rafahban, a Gázai övezet déli csücskén.

Megemlékezések / 2024. Május 13. / 10:28

Dr. Grósz Andor: Hőseink az egyetemes zsidóságért harcoltak

Az Emlékezés napja (Jom Házikaron) – amely tegnap este köszöntött be és ma estig tart – tisztelgés az Izraelért elesett katonák és a terror áldozatai előtt. Ebből az alkalomból a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában is megemlékezést tartottak tegnap este, s köszöntőt mondott a Mazsihisz elnöke is.

Izrael / 2024. Május 07. / 10:23

Izrael múlt éjjel elfoglalta a határátkelő gázai oldalát Rafahban

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő éjjel elfoglalta rafahi határátkelő gázai oldalát az egyiptomi határnál – közölte ma az IDF szóvivője. Az izraeli egységek több mint százötven célpontot támadtak meg, megöltek mintegy húsz terroristát, és találtak három alagútlejáratot a Rafah elleni eddigi hadjáratban. Az USA ellenzi a rafahi hadműveletet – áll a Fehér Ház közleményében.

Izrael / 2024. Május 06. / 09:49

Izrael megkezdte a palesztin civilek evakuálását Rafahból

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő hajnalban megkezdte a palesztin civilek evakuálását a Gázai övezet legdélibb, még el nem foglalt városából, Rafahból. A térségben tervezett szárazföldi hadművelet előkészítése érdekében szórólapokon, hangüzenetekben és telefonhívásokkal távozásra szólították fel a várostól keletre fekvő, és az Egyiptommal szomszédos lakónegyedekben élőket.

Izrael / 2024. Május 03. / 09:09

Izrael Törökországról: Mi nyerünk, ők veszítenek

A török kereskedelmi minisztérium közölte, hogy utasítást adott az Izraelből érkező behozatal és az oda irányuló kivitel tilalmára, a török kikötőket blokkolták az izraeli kereskedelmi forgalom előtt. Törökország a gázai övezetben folyó harcokkal indokolja a döntést.

Izrael / 2024. Április 21. / 08:55

Tengerparti élőlánc a túszok elengedéséért Izraelben

– Mintegy 85 kilométer hosszú tengerparti élőlánccal követeltek megállapodást a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok kicseréléséért – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál. Izraelben jelenleg 129 olyan embert tartanak számon, akik a Hamász fogságában vannak, de többen közülük már biztosan nincsenek életben.