Tegnap este fölerősődött az izraeli ellentámadás Gázában

2023. Október 29. / 07:16


Tegnap este fölerősődött az izraeli ellentámadás Gázában

– Szinte folyamatosan robbanásokat lehetett hallani, miközben sorra repültek az izraeli vadászgépek és katonai helikopterek a palesztin légtérben – írja a tegnap esti hadműveletekről a CNN tudósítására hivatkozva a HVG.hu portál. Benjámin Netanjahu miniszterelnök a pénteken kezdődött ellentámadást „második függetlenségi háborúnak" nevezte tegnap este. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a helyzet miatt holnap rendkívüli ülést tart.

– A CNN tudósítása szerint szombat este, naplemente után felerősödtek az izraeli bombázások a Gázai övezetben. Szinte folyamatosan robbanásokat hallani az amerikai hírcsatorna izraeli tudósítói szerint, miközben sorra repülnek a vadászgépek és katonai helikopterek a palesztin légtérben – olvasható a HVG összefoglalójában

– Péntek este a háború második fázisa vette kezdetét, amely célja megsemmisíteni a Hamász katonai és politikai kapacitásait annak érdekében, hogy hazahozzuk az elrabolt állampolgárait – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tegnap esti tájékoztatóján.

A Jerusalem Post tudósítása  szerint a kormányfő azt mondta: „még csak az út elején járunk, a háború kemény és hosszú lesz". Netanjahu a péntek este kezdődött ellentámadást „második függetlenségi háborúnak" nevezte. Hozzátette: „ez a küldetésünk, az életcélunk, és együtt győzni fogunk".

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfő délutánra rendkívüli ülést tűzött ki a Gázai övezet izraeli szárazföldi inváziójáról. Az  híre szerint erre az Egyesült Arab Emírségek, a tanács arab képviselőjének kérésére kerül sor.

Fotó: Benjámin Netanjahu/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek