A betérni szándékozó argentin elnök Izraelben

2024. Február 06. / 17:42


A betérni szándékozó argentin elnök Izraelben

Az új argentin elnök, a magát anarchokapitalistának tartó Javier Milei ma megérkezett Jeruzsálembe. A látogatás jelentőségét emeli, hogy az államfő első hivatalos  külföldi útja Izraelbe vezetett. A kíséretében van a szellemi vezetőjének tekinthető Simon Axel Wahnish rabbi, akit az elnök Argentina új izraeli nagykövetének kíván kinevezni. Az Izrael-barát Milei korábban bejelentette: a katolikus hitét elhagyva szeretne betérni a zsidóságba.

Az argentin elnök azért választotta első hivatalos külföldi útja helyszínéül a Zsidó Államot, mert szeretné, ha országa a korábbinál szorosabb kapcsolatot alakítana ki Izraellel. Az utazás ugyanakkor számára személyesen is fontos, mert szeretne betérni a zsidóságba.

Javier Milei ma találkozik Isaak Hercog izraeli elnökkel, tiszteletét teszi a Falnál, holnap pedig Benjamin Netanjahu kormányfővel és a kormány több más miniszterével tárgyal. Látogatása alatt szó lesz arról is, hogy Argentina izraeli nagykövetségét az elnök Jeruzsálembe kívánja helyeztetni.

Javier Milei találkozik a palesztin terroristák által fogva tartott túszok családtagjaival, és látogatást tesz a Gázai övezetben is. 

Forrás: Bloomberg; Ynetnews.com. Fotó: Pablo Porciuncula/AFP

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek