Emlékezzünk ma október hetedike áldozataira és árváira!

2023. November 07. / 15:22


Emlékezzünk ma október hetedike áldozataira és árváira!

Ma egy hónapja, hogy megtörtént, amiről soha nem gondoltuk volna, hogy megtörténhet: emberi mivoltukból kivetkőzött terroristák Gázából betörtek Izraelbe, megöltek több mint 1400 embert, több ezret megsebesítettek, majd magukkal ragadtak mintegy 240 túszt, köztük csecsemőket, kisgyerekeket, nőket és időseket. Emlékezzünk ma rájuk, és gyújtsunk gyertyát az ártatlanul meggyilkoltak tiszteletére!

Az a rettenetes nap – 2023. október 7-e – a modern Izrael állam legtragikusabb napja volt, olyan esemény, amelyet soha nem fogunk elfelejteni. Nem is lehet és nem is szabad. 

A Tóra és a zsidó hagyomány több évezredes parancsa szerint el fogjuk beszélni gyermekeinknek, miképpen ők is el fogják mesélni a gyermekeiknek, hogy mire képesek az Izrael puszta létét is tagadó embertelen, aljas, sötét terroristák. Azok a fanatikus gyilkosok, akik csecsemők és gyermekek legyilkolásával büszkélkednek, túszul ejtett idős embereket ütlegelnek, és gyűlölnek mindent, amit Izrael jelent: a szabadságot, a demokráciát, a gyarapodást, a kultúrát, ősi hagyományt és a világnak példát mutató fejlődést. 

A képre kattintva érheti el az adomáyozási oldalunkatA képre kattintva érheti el az adomáyozási oldalunkat

Soha nem fogunk megfeledkezni október 7-e áldozatairól, és soha nem fogunk megbocsátani gyilkosaiknak. Izrael hadseregének katonái erős hittel, morállal és hazafiassággal küzdenek a terroristák ellen, és harcukat erős hittel, morállal és hazafiassággal támogatja Izrael és a diaszpóra zsidósága. Zsinagógáinkban szombatonként mi, magyar zsidók is hangsúlyosabban mondjuk azt az imát, amely Izrael államáért és az Izraeli Védelmi Erőkért szól. 

Együttérzünk azokkal, akik a mai izraeli gyásznapon egyperces néma főhajtással tisztelegtek a halálos áldozatok emléke előtt. A szívünk azokéval együtt dobog, akik ma országszerte megemlékezéseket tartanak október 7-e emlékére.  

Gyújtsunk ma gyertyát és kérjük az Örökkévaló áldását a Zsidó Államra, népére, s mindazokra, akik az embertelen gyilkosok tettének következtében elveszítették hozzátartozóikat.

* * *

IMA AZ IZRAELI VÉDELMI ERŐKÉRT

Aki megáldotta atyáinkat, Ábrahámot, Izsákot és Jákobot, áldja meg az Izraeli Védelmi Erők katonáit, akik őrzik országunkat és Urunk városait a libanoni határtól az egyiptomi sivatagig és a Földközi-tengertől az Arava sivatagig, szárazföldön, levegőben vagy tengeren. 

A Mindenható adja kezükbe az ellenünk támadó ellenségeinket! 

A Szent, áldott legyen Ő, vigyázzon rájuk, és óvja meg őket minden bánattól és veszedelemtől, veszélytől és betegségtől, és küldjön áldást és sikert minden tevékenységükre!

Adja kezükbe azokat, akik gyűlölnek minket, és koronázza meg őket üdvösséggel és győzelemmel! 

És teljesedjék be rajtuk keresztül a vers: az Örökkévaló, a ti Istenetek az; aki veletek megy, hogy harcoljon értetek ellenségetekkel, hogy segítsen benneteket. 

Ámen

400165910_715841087244576_6935591389372259325_n.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek