Címkék

Terrortámadás

Hírek, lapszemle / 2023. December 03. / 20:09

A párizsi merénylő azért gyilkolt, mert ,,dühös" volt Gáza miatt

Párizs előkelő külvárosában született és francia-iráni kettős állampolgár az a 26 éves iszlamista merénylő, aki a francia fővárosban késsel és kalapáccsal támadt járókelőkre. Korábban már elítéltek terrorizmusért, de évek óta azt állította a nyomozóknak és a hozzátartozóinak, hogy már nem radikális és nem is muzulmán. Most késsel ölt meg egy német turistát.

Izrael / 2023. December 01. / 11:11

Jótékonysági est az Izraelt ért terrortámadás áldozataiért Debrecenben

A Hamász által elkövetett terrortámadás áldozatainak, illetve azok családjainak megsegítésére, a Debrecen Zsidó Hitközség jótékonysági estet rendezett november 28-án a Kölcsey Központ nagytermében. A Hamász-terrorszervezet október 7-én támadta meg Izraelt, mely több ezer civil áldozatot követelt.

Izrael / 2023. November 30. / 11:36

Hamász terroristák megöltek három embert, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

Halálos terrortámadást követtek el a Hamász gyilkosai ma reggel Jeruzsálemben: három embert megöltek, hármat súlyosan, kettőt pedig könnyebben megsebesítettek. A két, lőfegyverrel felszerelkezett terroristát a biztonsági erők a helyszínen lelőtték.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Izrael / 2023. November 22. / 11:30

Izrael: csütörtök reggel szabadulhatnak az első túszok

Több mint nyolcórás éjszakai tanácskozás után fogadták el az megállapodást, melyet a miniszterek többsége megszavazott. Ellene voksoltak Itamár Bengvír vezetésével a jobboldali Zsidó Erő nevű párt miniszterei, de a kezdetben szintén szemben álló, szintén a politikai paletta jobb szélén álló Vallásos Cionisták párt tárcavezetői Becalel Szmotrics vezetésével végül mellette szavaztak.

Hírek, lapszemle / 2023. November 18. / 18:48

RMDSZ képviselő: megdöbbentő volt, ami Izraelben, a Gázai-övezet közelében fogadott (képek)

Az RMDSZ-es képviselő hozzátette, a videók mellett volt egy olyan hangfelvétel is, amely szintén mély megdöbbenést keltett. Ezen az hallható, amint „a mészárlást követően az egyik terrorista lelkendezve hívta fel az édesanyját és újságolta neki, hogy éppen megölt tíz zsidót, majd pedig együtt lelkendeznek tovább és az édesanya imádkozni kezd azért, hogy a fiának ne essen semmi baja”, idézte fel a hallottakat Csoma Botond.

Megemlékezések / 2023. November 07. / 15:22

Emlékezzünk ma október hetedike áldozataira és árváira!

Ma egy hónapja, hogy megtörtént, amiről soha nem gondoltuk volna, hogy megtörténhet: emberi mivoltukból kivetkőzött terroristák Gázából betörtek Izraelbe, megöltek több mint 1400 embert, több ezret megsebesítettek, majd magukkal ragadtak mintegy 240 túszt, köztük csecsemőket, kisgyerekeket, nőket és időseket. Emlékezzünk ma rájuk, és gyújtsunk gyertyát az ártatlanul meggyilkoltak tiszteletére!

Izrael / 2023. November 06. / 12:10

Izrael melletti szolidaritási est a nyíregyházi evangélikus templomban

A helyi keresztény egyházak közreműködésével a Keren Hayesod Hungária Alapítvány Izrael melletti szolidaritási estet rendezett tegnap Nyíregyházán, a zsúfolásig megtelt evangélikus templomban. A rendezvényen hangsúlyosan felhívták a figyelmet a terroristák által elrabolt izraeli túszokra, az oda szállított műanyag kismotorokkal pedig azokra a kisgyerekekre emlékeztek, akik ugyancsak a Hamász terrorszervezet fogságában vannak.

Izrael / 2023. November 05. / 21:20

Adomány a beeri kibucnak, ahol vérfürdőt rendeztek a terroristák

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése azt a döntést hozta, hogy annak a beeri kibucnak indítunk gyűjtést, ahol korábban több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után több mint 100 holttestet találtak a kibucban és tragikus módon csak 600-an maradtak életben az egész településen.

Hírek, lapszemle / 2023. November 05. / 20:35

Edith Bruck: Az antiszemita migránsokkal ellenséget engedünk be otthonunkba

Sok baloldali vak volt, és úgy védte a palesztinokat, mintha mindannyian szentek lennének, miközben az antiszemitizmus áthatja Palesztinát és az egész arab világot – hangoztatta a magyar származású holokauszt-túlélő, Edith Bruck a Corriere della Sera olasz napilapban vasárnap.

Izrael / 2023. November 05. / 13:37

Grósz Andor: Magyarország zsidó szempontból az egyik legnyugodtabb hely jelenleg a világon

Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökét a Hamász Izrael elleni terrortámadásáról és annak következményeiről, valamint az ennek nyomán egyre inkább felbolyduló európai helyzetről kérdezte Bolgár György a Klubrádió a Megbeszéljük című adásában.

Izrael / 2023. November 03. / 11:22

A kialakult háborús helyzet miatt nem Izraelben lesz a vízilabda Európa-bajnokság

A vizes sportokat tömörítő európai szervezet (LEN) csütörtökön közleményben bejelentette, hogy az előzetes tervektől eltérően a háborús helyzet miatt nem Izraelben rendezik a januári, olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságot.