A Mazsihisz elnöke a belügyminiszterrel tárgyalt

2023. November 08. / 10:48


A Mazsihisz elnöke a belügyminiszterrel tárgyalt

A magyar zsidó közösséget érintő aktuális ügyek szerepeltek annak a megbeszélésnek a napirendjén, amelyet dr. Grósz Andor folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel. A héten lezajlott találkozót a Mazsihisz-elnök kezdeményezte.

Pintér Sándor belügyminiszter a hivatalában fogadta dr. Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökét, hogy – a Mazsihisz elnökének kezdeményezésére – áttekintsék a magyarországi zsidó közösséget érintő aktuális ügyeket, különös tekintettel az Izraelben október 7-én történt terrortámadásra.

A belügyminiszter a találkozón elmondta: a magyar zsidó közösség tagjai biztonságban vannak, Európa más országaitól eltérően a magyar zsidók nincsenek veszélyben, a Belügyminisztérium nem tud antiszemita incidensekről. 

Dr. Grósz Andor arra kérte Pintér Sándort, hogy az Európában és szerte a világban tapasztalható antiszemita támadások miatt a magyar rendőrség az eddigieknél is fokozottabb figyelmet fordítson a magyar zsidók biztonságára, mire a belügyminiszter aláhúzta: eddig is kiemelt szerepet kapott a magyar zsidóság biztonságának megőrzése, ugyanakkor jelenleg a legmagasabb szinten élvez prioritást a magyarországi zsidó közösség védelme. 

grósz_a_-horz.jpgDr. Grósz Andor és Pintér Sándor

A megbeszélésen elhangzott: a rendőrség hangsúlyosan foglalkozik a közeljövő olyan eseményeivel, rendezvényeivel, amelyek a zsidósággal kapcsolatosak.

Dr. Grósz Andor a megbeszélésen szóba hozta a Mazsihisz fenntartásában működő, közfeladatot ellátó budapesti Szeretetkórház folyamatban lévő fejlesztését, amelynek befejezése még várat magára és állami támogatást igényel. Ennek kapcsán Pintér Sándor hangsúlyozta: az állam – az anyagi lehetőségeihez mérten – támogatni fogja a Szeretetkórházban folyó beruházás mielőbbi befejezését.

Címlapkép forrása: Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Tudomány
Hogyan mentik a rabbiképzőn a becses könyveket?
Zsidó világ
„Vedd a botot és gyűjtsd egybe a községet...”