Címkék

Magyar kormány

Izrael / 2024. Április 14. / 14:28

Szijjártó: Magyarország elítéli az Izraelt ért támadást

– A jelenlegi információk szerint az Izraelben élő, kettős állampolgársággal is rendelkezők és ideiglenesen ott tartózkodó magyar állampolgárok közül senki sem volt érintettje az éjszakai támadásnak – mondta a Facebookon élőben közvetített videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap. Közölte: „Magyarország határozottan elítéli az Izraelt ért drón- és rakétatámadást, kiállunk Izrael mellett ebben az esetben is".

Közélet / 2024. Március 16. / 18:45

Semjén Zsolt: A kormány nem támogatja az örökjáradék újrafelosztását

A Mazsihisz által tervezett fejlesztések szempontjából lényeges megbeszélést folytatott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnél Maram Stern, a Zsidó Világkongresszus (WJC) ügyvezető alelnöke, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja és Ligeti András, a WJC közösségi ügyekért felelős vezetője.

Közélet / 2024. Március 13. / 11:00

Sztáray Péter államtitkár fogadta Maram Sternt, a WJC ügyvezető alelnökét

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára tegnap a hivatalában fogadta Maram Sternt, a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) ügyvezető alelnökét (képünkön).

Közélet / 2024. Január 17. / 21:38

Szijjártó Péter: Mindig kiállunk Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett

– A terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, de globális érdek is, ugyanis az itt történt brutális terrortámadásnak nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Mindig kiálltunk Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett és ez most sincs másként – tette közzé a Facebook-oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki ma reggel óta folytat tárgyalásokat Izraelben.

Izrael / 2024. Január 17. / 08:53

Szijjártó Péter megérkezett Izraelbe

– Landolás és irány Jeruzsálem. Tovább dolgozunk az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgár kiszabadításáért – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán ma reggel. A politikus kíséretében ott van Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete is.

Közélet / 2023. December 13. / 12:41

A WJC Diplomatic Corps program résztvevőivel találkozott Sztáray Péter államtitkár

– Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban találkozott a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) Diplomatic Corps program európai regionális találkozójának résztvevőivel – olvasható a Kormány.hu oldalon.

Közélet / 2023. December 12. / 23:23

A magyar EU-elnökség egyik prioritása az antiszemitizmus elleni harc lesz

– Jövő év második felében, amikor Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, a magyar EU-elnökség egyik legfontosabb prioritása az antiszemitizmus elleni küzdelem lesz – jelentette be Bóka János európai ügyekért felelős miniszter a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) hanukai fogadásán, amelyet hétfőn este rendeztek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Mazsihisz hírek / 2023. November 16. / 20:14

A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

A magyar zsidó közösséget érintő, aktuális kérdésekről, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyes intézményeinek fejlesztéséről és a jövő évi holokauszt megemlékezésekről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet a napokban folytatott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Közélet / 2023. November 14. / 08:53

A kormány 1 milliárd forintot biztosít a 2024-es holokauszt megemlékezésekre

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kormány a központi költségvetésből 1 milliárd 600 ezer forintot biztosít a holokauszt 80. évfordulója alkalmából 2024-ben tervezett megemlékezések támogatására. A forrást nonprofit-, társadalmi-, civil szervezetek és köztestületek vehetik igénybe.

Mazsihisz hírek / 2023. November 08. / 10:48

A Mazsihisz elnöke a belügyminiszterrel tárgyalt

A magyar zsidó közösséget érintő aktuális ügyek szerepeltek annak a megbeszélésnek a napirendjén, amelyet dr. Grósz Andor folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel. A héten lezajlott találkozót a Mazsihisz-elnök kezdeményezte.

Izrael / 2023. Október 31. / 14:25

Nem négy, hanem öt magyar származású túszt ejtett a Hamász

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter arról számolt be, hogy már öt, magyar állampolgársággal rendelkező túszról lehet tudni, miután nemrég egy újabb felnőtt fogolyról érkezett értesítés. Elmondta: a kormánynak továbbra sincs tudomása magyar állampolgárságú halálos áldozatról Izraelben, az erről szóló hírek nem bizonyultak igaznak.

Izrael / 2023. Október 27. / 17:11

Hamász-képviselő Moszkvában: a túszok elengedésének feltétele a tűzszünet

– Nem engedheti el a túszait a Hamász, amíg nem születik tűzszüneti megállapodás – jelentette ki Abu Hamid, az iszlamista terrorszervezet moszkvai küldöttségének képviselője , aki Hamász számára „baráti országnak" nevezte Oroszországot. Időközben Szijjártó Péter közölte: a magyar kormánynak négy magyar állampolgárságú vagy származású túszról – köztük két gyerekről – van tudomása Gázában.