Holokauszt 80 – Kulturális és oktatási programsorozatot indít a Debreceni Zsidó Hitközség

2024. Március 14. / 16:23


Holokauszt 80 – Kulturális és oktatási programsorozatot indít a Debreceni Zsidó Hitközség

A „Holokauszt 80 – Debrecen” című programsorozatot a Debreceni Egyetemmel együttműködésben indítják el. A rendezvénysorozat mai sajtótájékoztatóján Bartha Elek, az egyetem rektorhelyettese elmondta: több évtizedes oktatási és kutatási együttműködés folytatása a Holokauszt emlékév közös programsorozata.

Ennek első állomása a március 18.-i nemzetközi holokausztoktatási konferencia lesz a régió több mint 150 oktatási intézményének pedagógusaival és egyetemi hallgatókkal.

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke hangsúlyozta: az emlékév nyitóprogramjának az az üzenete, hogy a jövőnket csak megfelelő Holokauszt-oktatással tudjuk alakítani.

– Ezután is fenn kell tartunk ezt az emlékezetet, meg kell nézzük, hogy a mai korban hogyan tudjuk a fiatalokat megszólítani, hogyan tud ez a Holokauszt-oktatás hatásos lenni, hiszen látjuk, hogy egy nagyon nehéz világot élünk – háborúk, terrortámadások, antiszemitizmus, rasszizmus – ez ellen nagyon sok a dolgunk, sokat kell tenni, és a jövő generációjára kell, hogy számítsunk – emelte ki.

Címlapfotó: dehir.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek