Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház főigazgatója Shemesh Assaf

2023. November 29. / 17:12


Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház főigazgatója Shemesh Assaf

Dr. Shemesh Assaf a Mazsihisz budapesti Szeretetkórházának igazgatója önkéntesként Izraelbe ment, hogy a Hamasz terrortámadása után a Galilee Medical Center sürgősségi osztályán dolgozzon.

A 30 éve Magyarországon élő főigazgató október 7-én értesült a háború kitöréséről, azonnal felvette a kapcsolatot izraeli családjával és barátaival. Úgy döntött, hogy segítenie kell az egyik kórházban önkéntesként – írja az ujkelet.live.

A Szohnut Zsidó Ügynökség “Partnership2Gether Western Galilee” program közösségének tagja Budapest. Budapestiként és mint a vezetői csapat tagja, felvette a kapcsolatot Aya Kagade-vel, a nahariyai Galilee Egészségügyi Központ Nemzetközi Ügyek Osztályának igazgatójával. Aya Kagade a partnerség orvosi bizottságának izraeli elnökeként is tevékenykedik, és ő biztosította számára, hogy önkéntes munkát végezhessen az egészségügyi központban.

Dr. Shemesh (51) 1999-ben Magyarországon végzett orvosként és azóta is ott él. Három területre szakosodott: belgyógyászat, intenzív terápia és érzéstelenítés, valamint sürgősségi ellátás. Az elmúlt három évben a Mazsihisz Szeretetkórházát vezeti, amelynek páciensei között holokauszt-túlélőket és a második generáció tagjait látja el.

Ezzel egyidejűleg Dr. Shemesh a budapesti Honvéd kórház sürgősségi osztályának igazgatóhelyetteseként dolgozik. „Ez egy állami kórház, melynek a sürgősségi osztálya a legnagyobb Magyarországon, és egy régiók feletti traumatológiai központtal is rendelkezik” – mondja Dr. Shemesh. Ezen kívül az izraeli nagykövetség, a Mazsihisz, valamint a magyarországi “Élet Menete” orvosa.

A Galileai Egészségügyi Központban végzett önkéntes munkája részeként Dr. Khaled Atalla, a Sürgősségi Osztály igazgatójának vezetésével néhány gyakornokot és fiatal orvost irányít, és különféle dolgokat tanít, például az ágy melletti ultrahangot.

Dr. Shemesh elmondta, hogy sok mindent tanul a sürgősségi osztályon, például háborús orvosi gyakorlatot, tömeges balesetek kezelését, a sürgősségi osztály szerepét háborús időkben, amelyek egy részét be kívánja vezetni a budapesti Honvéd kórházban.

“Nagyon gyors volt az akklimatizációm itt, különösen azért, mert beszélek héberül, és tudok a sürgősségi osztályon dolgozni. A személyzet melegen fogadott, és hálás vagyok mindenkinek. Remélem, hogy a következő látogatásom itt normális és csendes napokon lesz.”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek