Egy külföldi férfi megpróbálta felgyújtani magát Izrael bukaresti nagykövetsége előtt

2024. Június 03. / 17:22


Egy külföldi férfi megpróbálta felgyújtani magát Izrael bukaresti nagykövetsége előtt

Egy külföldi, 34 éves férfi megpróbálta felgyújtani magát Izrael bukaresti nagykövetségének bejáratánál, az épületet őrző terrorelhárítók azonban közbeléptek, az illetőt őrizetbe vették, majd átadták a kerületi rendőrségnek – közölte hétfőn a román rendőrség.

A rendőrségi közleményt idéző Agerpres hírügynökség szerint egy szíriai férfiről van szó, aki gyújtópalackkal érkezett a külképviselet épületéhez, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, mert a nagykövetség elutasította meghallgatási kérelmét.

bukarest-követség.jpg

A nagykövetség Bukarest belvárosában található egy többszintes épület első emeletén. Az incidens az utcán, az épület bejáratánál történt.

Az épületet a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) terrorelhárító egységei őrzik, ők akadályozták meg, hogy a férfi kárt tegyen magában, és ők oltották el az általa okozott tüzet, amely csak az ajtóra kifüggesztett plakátban tett kárt – részletezte a történteket a rendőrség közleménye.

A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva Georgian Dragan, a román rendőrség szóvivője azt mondta: a rendőrséget a SRI értesítette arról, hogy egy férfi fel akarta gyújtani magát Izrael nagykövetség előtt. A helyszínre érkezező rendőrök bekísérték az illetőt kihallgatásra a 14-es számú fővárosi rendőrőrsre.

„Az első információik szerint tette nem a nemzetközi helyzettel, hanem egy személyes elégedetlenséggel áll összefüggésben, miután elutasították tartózkodási kérelmét” – hangsúlyozta a román rendőrség szóvivője. Arról azonban, hogy az elkövető milyen állampolgárságú, nem akart nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy a vizsgálat még folyamatban van. (MTI)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek