Az izraeli hadsereg Dél-Gázát bombázta

2023. December 02. / 21:22


Az izraeli hadsereg Dél-Gázát bombázta

A bombázások a Gázai övezet déli részén található Khan Younis térségében összpontosulnak. Az izraeli hadsereg pénteken szórólapokat dobott le a környéken, amelyben arra szólították fel a civil lakosságot, hogy hagyják el a térséget – írja a Guardianra hivatkozva a HVG.hu portál.

Az egyhetes tűzszünet pénteken ért véget, a Hamász-vezette egészségügyi minisztérium szerint két nap alatt 200-an haltak meg a Gázai övezetben. A bombázások a Gázai övezet déli részén található Khan Younis térségében összpontosulnak. Az izraeli hadsereg pénteken szórólapokat dobott le a környéken, amelyben arra szólították fel a civil lakosságot, hogy hagyják el a térséget.

A helyiek ugyanakkor azt mondják: már nincs hova menniük, miután a konfliktus kirobbanása után Izrael az övezet északi részéről délre szorította a lakosságot. Most azonban már a déli területeket is bombázás alá vették, ahonnan nincs menekülés, mert az Egyiptom felé vezető határátkelőket az egyiptomi hadsereg még a háború kirobbanásakor lezárta.

Libanon és Izrael határán több helyen is összecsapott az IDF és a Hezbollah, az Irán által támogatott terrorszervezet közölte: egy katonája meghalt a harcokban. Három ember pedig bombázásokban halt meg Dél-Libanonban, míg a szíriai Damaszkuszban az izraeli légierő légicsapása nyomán két Hezbollah-harcos vesztette életét – írta az AFP hírügynökség.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma estig „kis Jom Kippur" van bűnbánattal, önvizsgálattal
Zsidó világ
Radnóti főrabbi: Hol laknak az ártó szellemek?
Közélet
A Mazsihisz az izraeli tv-ben
2024. Január 09. / 14:17

A Mazsihisz az izraeli tv-ben