Izrael elhalaszthatja Gáza megszállását, míg az USA kiépíti a légvédelmi rendszerét

2023. Október 25. / 19:54


Izrael elhalaszthatja Gáza megszállását, míg az USA kiépíti a légvédelmi rendszerét

– Izrael beleegyezik, hogy elnapolja a gázai inváziót annak érdekében, hogy az Egyesült Államok légvédelmet tudjon kiépíteni a térségben szolgáló amerikai csapatok érdekében – adta hírül a Guardian a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva. 

– A Guardian egy, a Wall Street Journal által idézett jelentésre hivatkozva azt írja, hogy Izrael beleegyezik, hogy elnapolja a gázai inváziót annak érdekében, hogy az Egyesült Államok légvédelmet tudjon kiépíteni a térségben, még a Gázai övezet várható szárazföldi inváziója előtt. A jelentés szerint a halasztást az USA kérte Izraeltől – írja a 24.hu portál.

„A Pentagon azon dolgozik, hogy légvédelmi rendszert telepítsen a térségbe, hogy megvédje az Irakban, Szíriában, Kuvaitban, Jordániában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben szolgáló amerikai csapatokat a rakétáktól" – írja a Wall Street Journal amerikai és izraeli tisztviselőkre hivatkozva.

Izrael továbbá erőfeszítéseket tesz, hogy humanitárius segélyt nyújtson civileknek a palesztin területen, valamint diplomáciai erőfeszítéseket is tesz a Hamász által fogva tartott további túszok kiszabadítására.

Címlapkép: izraeli katonák a Gázai övezet határán,  Sderot térségében. Fotó: Menahem Kahana/Agence France-Presse/Getty Images via WSJ

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek