Címkék

USA

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 21. / 15:11

Nácik által ellopott Schiele-művek kerültek vissza zsidó örökösökhöz

Az Egyesült Államok visszaadta a híres osztrák expresszionista festő, Egon Schiele hét műalkotását Fritz Grünbaum osztrák zsidó kabarészínész örököseinek. A nácik által 1941-ben meggyilkolt Grünbaum élete során több mint 400 műkincset gyűjtött össze – írja a Euronews cikkére hibatkozva a Telex.hu portál.

Hírek, lapszemle / 2023. Augusztus 30. / 09:38

Dr. Grósz Andor washingtoni útjának amerikai olvasata a Szombatban

– Mindent összevetve azonban jelentős siker volt Grósz útja. Különösen az, hogy a jelenlegi politikai körülmények között, hivatalos találkozó keretében tárgyalni tudott befolyásos republikánus és demokrata politikusokkal. Az a tény hogy a Biden kormány képviselője hivatalosan is fogadta a Mazsihisz elnökét, szervezetének fontosságát és amerikai elismerését jelent – írja Lázár György a Szombatban megjelent véleménycikkében.

Mazsihisz hírek / 2023. Augusztus 15. / 00:00

A Mazsihisz elnökének tárgyalásai Washingtonban

A közelmúltban hivatalos látogatáson Washingtonban járt dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. Útja során tárgyalásokat folytatott az amerikai politikai és gazdasági élet szereplőivel, a kormányzat képviselőivel, valamint zsidó szervezetek és közösségek vezetőivel.

Hírek, lapszemle / 2022. Július 13. / 20:28

Joe Biden amerikai elnök Izraelben: „Soha ne felejtsetek!”

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden ma megérkezett Izraelbe, ahonnan – a legmagasabb rangú állami vezetőkkel való tárgyalások után – Szaúd-Arábiába vezet majd az útja. A Haaretz véleménycikke Biden látogatása kapcsán azt írja: az elnöknek az „új” Közel-Keletről egészen más képet festenek az izraeliek, mint az arab tárgyalópertnerek, sőt, egészen mást várnak Amerikától Izraelben, mint a térség arab országaiban.