Az izraeli hadsereg légicsapással megölt nyolc palesztin fegyveres terroristát

2023. November 09. / 14:21


Az izraeli hadsereg légicsapással megölt nyolc palesztin fegyveres terroristát

Palesztin jelentések szerint nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek a dzseníni menekülttáborban egy ma reggeli légicsapásban, melyet az izraeli hadsereg hajtott végre. A ciszjordániai táborban Izrael előzőleg figyelmeztető szórólapokat helyezett el, amelyekben arra hívták fel a helyiek figyelmét, hogy tartózkodjanak a terrorizmustól, és akkor békében fognak élni.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint az izraeli csapatok csütörtök reggel célzott terrorellenes hadműveletbe kezdtek a menekülttáborban, melynek során a levegőből egy izraeli gyártmányú, Zik típusú (Hermes 450) drón segítségével megtámadtak egy felfegyverzett terrorista osztagot.    

Az izraeli biztonságiak őrizetbe vettek a razzián kilenc palesztint és lefoglaltak több puskát, gépfegyvert és egy pisztolyt. Több tucat házi készítésű robbanószerkezetet is találtak, melyeket megsemmisítettek.    

Palesztin beszámolók szerint a hadsereg a helyieket figyelmeztető szórólapokat helyezett el a dzseníni menekülttáborban:

„A menekülttábor lakóihoz! Az izraeli hadsereg az Önök által támogatott terrortámadások felszámolása miatt tevékenykedik a táborban. Az izraeli hadsereg itt marad, és újra és újra visszatér ide, amíg a terrorizmust végleg fel nem számolja. Figyelmeztettük Önöket, hogy tartózkodjanak a terrorizmustól, és akkor békében fognak élni".

A Kan közszolgálati média értesülése szerint a háború október 7-i kezdete óta legkevesebb tíz alkalommal vetettek be légi eszközöket palesztin fegyveresek ellen Ciszjordániban.

(MTI)

Címlapkép: a Hermes 450-es drón. Fotó: Nehemia Gershuni-Aylho/ www.ngphoto.biz

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek