Címkék

Terrorszervezet

Izrael / 2023. December 01. / 12:25

Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

Ha a 10 hónapos Kfir Babas valóban nincs már az élők sorában, akkor sem „meghalt” és nem is „elhunyt”, hanem családjával együtt a terroristák áldozata lett, azaz a Hamász lényegében megölte őt. „Meghalni” és „elhunyni” ugyanis betegágyban lehet, elrabolt túszként: NEM. Vélemény.

Izrael / 2023. December 01. / 11:13

Az izraeli hadsereg mától újra harcol a Hamász terrorszervezet ellen

Ma reggel lejárt az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között múlt pénteken életbe lépett tűzszünet, az izraeli hadsereg (IDF) pedig bejelentette, hogy folytatja a harci cselekményeket a Hamász ellen. A tűzszünet további meghosszabbításáról péntek reggel sem Izrael, sem a Hamász, sem a közvetítőként eljáró Katar nem tett bejelentést.

Izrael / 2023. November 27. / 21:21

Izrael: Két nappal meghosszabbították a tűzszünetet

– Izrael és a Hamász megállapodott, hogy két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat engednek el – jelentette be a katari külügyminisztérium. Madzsed al-Anszari hozzátette, országa abban reménykedik, hogy a hétfőn már negyedik napja tartó ideiglenes fegyverszünet végleges tűzszünethez vezet majd a Gázai övezetben.

Izrael / 2023. November 26. / 10:04

Izrael szabadon engedett újabb harminckilenc palesztin foglyot

– Izrael szombat éjjel szabadon engedett újabb 39 palesztin foglyot a Gázai övezetben elrabolt és túszként őrzött izraeli nők és gyermekek hazatérése fejében. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezettel megkötött egyezség részeként Izrael az újabb palesztin foglyokat Damon, Megiddo és Ofer börtönből engedte szabadon a szombat éjjel hazaengedett tizenhárom izraeliért cserébe – jelentette a helyi média.

Izrael / 2023. November 23. / 17:08

Izrael: Péntek reggel kezdődik a tűzszünet, délután adják át az első túszokat

– Helyi idő szerint péntek reggel hétkor kezdődik a tűzszünet a Gázai övezetben, és délután négykor adják át az első izraeli túszokat – közölte ma a katari külügyminisztérium szóvivője izraeli médiajelentések szerint. A Hamász terrorszervezet először 13 túszt enged szabadon, majd négy nap alatt összesen ötven izraeli gyerek és anya térhet haza.

Izrael / 2023. November 19. / 18:09

Izrael iszlamista célpontokat támadott Gázában, Libanonban és Ciszjordániában

– Az izraeli hadsereg vasárnap is folytatta iszlamista célpontok támadását a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában – jelentették katonai szóvivők. Az izraeli hadsereg terrorista állásokat vett célba a Gázai övezet északi részén, és megölték egy iszlamista fegyveres osztag tagjait Dzsabálijában. A légierő a Hamász terrorista infrastruktúráját semmisítette meg Dzsabálija és Bét Lahia városokban, valamint a gázavárosi Zeitun negyedben.

Izrael / 2023. November 14. / 08:24

„A Hamász elvesztette az uralmát a Gázai övezet fölött"

– A Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett, a terroristák délre szöknek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, nem bíznak már a rendszerben – jelentette be tegnap este Joáv Galant izraeli védelmi miniszter. A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet közzétette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét (címlapképünkön), akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak.

Hírek, lapszemle / 2023. November 12. / 11:11

,,A palesztin túszejtők nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek"

– Tel-Avivban túszok hozzátartozóival beszélgettünk, köztük a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel, akinek nyolc- és tizenöt éves lányait hurcolták a Gázai övezetbe. Az édesanya azt mondta: akik a 7-i támadás mögött állnak, azok nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek– írja helyszíni riportjában a Magyar Nemzet.

Izrael / 2023. November 09. / 14:21

Az izraeli hadsereg légicsapással megölt nyolc palesztin fegyveres terroristát

Palesztin jelentések szerint nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek a dzseníni menekülttáborban egy ma reggeli légicsapásban, melyet az izraeli hadsereg hajtott végre. A ciszjordániai táborban Izrael előzőleg figyelmeztető szórólapokat helyezett el, amelyekben arra hívták fel a helyiek figyelmét, hogy tartózkodjanak a terrorizmustól, és akkor békében fognak élni.

Izrael / 2023. November 09. / 11:25

Izrael elfoglalta a Hamász fellegvárát Gázában

– Az izraeli hadsereg Nahal egységének katonái tíz órás csata után elfoglalták az Hamász iszlamista terrorszervezet újabb erődítményét Dzsabálija menekülttáborban, az övezet északi részén – jelentette be ma reggel az izraeli katonai szóvivő. A katonák egy lakóházban fedeztek föl egy raktárat, ahol a Hamász fegyverei és drónjai voltak, az épületben lakó civilek lakásainak közelében robbanóanyagokra és a Hamász hírszerzési anyagaira bukkantak.

Izrael / 2023. November 08. / 16:59

Izrael likvidálta a Hamász rakétagyártásának parancsnokát

Az izraeli hadsereg légicsapással megölte a Hamász rakétagyártásának parancsnokát, Abu Zinát. A terrorista a fegyvergyártás kulcsfontosságú szereplője volt, a katonai hírszerzés és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat útmutatásával végzett vele a légierő egyik vadászgépe.

Izrael / 2023. November 08. / 14:20

Újabb tüntetést tiltott be a BRFK

Betiltott egy Budapestre tervezett gyűlést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert alappal lehet attól tartani, hogy erőszakhoz vezetne. A BRFK azért tett így, mert hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban – írja a rendőrség hivatalos oldala, a Police.hu portál.