Címkék

Hamász

Izrael / 2023. December 01. / 12:25

Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

Ha a 10 hónapos Kfir Babas valóban nincs már az élők sorában, akkor sem „meghalt” és nem is „elhunyt”, hanem családjával együtt a terroristák áldozata lett, azaz a Hamász lényegében megölte őt. „Meghalni” és „elhunyni” ugyanis betegágyban lehet, elrabolt túszként: NEM. Vélemény.

Izrael / 2023. November 30. / 11:36

Hamász terroristák megöltek három embert, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

Halálos terrortámadást követtek el a Hamász gyilkosai ma reggel Jeruzsálemben: három embert megöltek, hármat súlyosan, kettőt pedig könnyebben megsebesítettek. A két, lőfegyverrel felszerelkezett terroristát a biztonsági erők a helyszínen lelőtték.

Izrael / 2023. November 28. / 18:24

Kínzásokról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek

Az izraeli 13-as televízió jelentése szerint a terroristák fogságából kiszabadult gyerekek hozzátartozói azt mondták az izraeli és a nemzetközi médiának a hazaengedett gyerektúszok beszámolói alapján, hogy amikor a gyerekek sírni kezdtek, a hamászosok fegyvert fogtak rájuk, és így hallgattatták el őket.

Izrael / 2023. November 26. / 20:56

Izrael: Újabb túszok szabadultak ki, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek

A katari kormány közvetítésének köszönhetően vasárnap újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Izrael / 2023. November 26. / 17:41

Újabb túszokat engedett el a Hamász szombat este, köztük egy magyar állampolgársággal is rendelkező nőt

A kiszabadult nyolc izraeli gyermek és öt nő nagy részét a Beeri nevű, a Gázai övezettel szomszédos kibucból rabolták el a Hamász október 7-i terrortámadásában, és az azóta eltelt ötven napban a Gázai övezetben ismeretlen helyen őrizték őket.

Izrael / 2023. November 26. / 10:04

Izrael szabadon engedett újabb harminckilenc palesztin foglyot

– Izrael szombat éjjel szabadon engedett újabb 39 palesztin foglyot a Gázai övezetben elrabolt és túszként őrzött izraeli nők és gyermekek hazatérése fejében. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezettel megkötött egyezség részeként Izrael az újabb palesztin foglyokat Damon, Megiddo és Ofer börtönből engedte szabadon a szombat éjjel hazaengedett tizenhárom izraeliért cserébe – jelentette a helyi média.

Izrael / 2023. November 25. / 18:33

Elhalasztják a túszok kiengedését, Izraelt vádolják a palesztin terroristák

Szombaton 14 izraeli túszt engedtek volna szabadon 42 palesztin fogolyért cserébe. A Hamász azonban azt állítja, hogy Izrael nem teljesíti a megállapodás rá vonatkozó részét.

Izrael / 2023. November 23. / 20:56

Izraelben a belga és a spanyol kormányfő, valamint a brit külügyminiszter

Alexander De Croo belgiumi kormányfő, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és David Cameron brit külügyminiszter is Izraelbe látogatott a mai nap folyamán. Ennek kapcsán Eli Kohen izraeli külügyminiszter közölte: „a világ vezetőinek saját szemükkel kell látniuk a Hamász atrocitásait". (Cameron elment a beeri kibucba, amelynek támogatására a Mazsihisz adománygyűjtést szervezett.)

Izrael / 2023. November 23. / 17:08

Izrael: Péntek reggel kezdődik a tűzszünet, délután adják át az első túszokat

– Helyi idő szerint péntek reggel hétkor kezdődik a tűzszünet a Gázai övezetben, és délután négykor adják át az első izraeli túszokat – közölte ma a katari külügyminisztérium szóvivője izraeli médiajelentések szerint. A Hamász terrorszervezet először 13 túszt enged szabadon, majd négy nap alatt összesen ötven izraeli gyerek és anya térhet haza.

Hírek, lapszemle / 2023. November 15. / 10:02

A mesterséges intelligenciát és a deepfake-et is bevetik a Hamász elleni háborúban

– Ebben a háborúban kaphatunk egy kis betekintést abba, hogy milyenek lehetnek a jövő háborúi, ahol a mesterséges intelligencia és a deepfake már részese a konfliktusnak – mondta a Qubit portálnak Ofir Zigelman egykori izraeli hírszerző tiszt. Zigelman szerint Izrael valószínűleg erősebben jön ki a háborúból, mint ahogy belement, és ontani fogja magából a technológiai újításokat.

Izrael / 2023. November 14. / 08:24

„A Hamász elvesztette az uralmát a Gázai övezet fölött"

– A Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett, a terroristák délre szöknek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, nem bíznak már a rendszerben – jelentette be tegnap este Joáv Galant izraeli védelmi miniszter. A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet közzétette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét (címlapképünkön), akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak.

Izrael / 2023. November 09. / 14:21

Az izraeli hadsereg légicsapással megölt nyolc palesztin fegyveres terroristát

Palesztin jelentések szerint nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek a dzseníni menekülttáborban egy ma reggeli légicsapásban, melyet az izraeli hadsereg hajtott végre. A ciszjordániai táborban Izrael előzőleg figyelmeztető szórólapokat helyezett el, amelyekben arra hívták fel a helyiek figyelmét, hogy tartózkodjanak a terrorizmustól, és akkor békében fognak élni.