„A Hamász elvesztette az uralmát a Gázai övezet fölött"

2023. November 14. / 08:24


„A Hamász elvesztette az uralmát a Gázai övezet fölött"

– A Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett, a terroristák délre szöknek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, nem bíznak már a rendszerben – jelentette be tegnap este Joáv Galant izraeli védelmi miniszter. A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet közzétette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét (címlapképünkön), akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak.

„Erőink előrehaladnak, tervszerűen végzik feladataikat, ahogy növeljük a nyomást, látjuk az eredményét, minden nap újabb Hamász-parancsnokokat, s több tucat, néha több száz terroristát iktatunk ki. A hadsereg elér Gázaváros központjába, és megfontolásai alapján szerint cselekszik" – mondta Joáv Galant védelmi miniszter. 

„Az elmúlt napokban fokoztuk azon tevékenységünket az alagutak ellen, amely kikényszeríti a terroristákat a járatokból. És ott vagy elesnek vagy feltétel nélkül megadják magukat, nincs harmadik lehetőség" – tette hozzá.  

„Feladataink elvégzésén dolgozunk, nincsenek időkorlátaink, céljaink vannak. El fogjuk érni céljainkat, ennek élén a Hamász elleni teljes győzelmet, és az elraboltak hazatérését" – zárta szavait az izraeli médiában nyilvánosságra hozott videofelvételen.    

Néhány perccel a védelmi miniszter beszéde után péntek óta először ismét rakétákkal lőtték a Gázai övezet környéke mellett az ország középső vidékét, benne Tel-Avivot és környékét is.     

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet közzétette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét (címlapképünkön), akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak.

 A terroristák izraeli túszokat tarthattak fogva egy kórház alatti alagútban

Daniel Hagari katonai szóvivő tegnap este bemutatta, hogyan kapcsolódnak össze a Hamász terrorista célokra használt, több mint húsz méter mélyen kiépített alagútjai a kórházak és iskolák alatt.    

Azt gyanítják, hogy izraeli túszokat tartottak fogva a Gázai övezet északi részén a Rantiszi kórház alatti alagútban, mert a jelenlétükre utaló jeleket találtak. Cumisüvegeket és pelenkákat, egy széket kötelekkel, és egy rögtönzött konyhát, a túszok ottani korábbi fogva tartásának nyomait találták meg az izraeli csapatok a Rantiszi gyermekkórház alatti alagútrendszerben. 

„A Hamász a kórház többi részétől elzárva kialakított egy helyet. Az egyik szobában fegyvereket találtak, a Hamász fegyverraktárát, robbanóanyagokat, amelyek veszélyt jelentenek a környezetükre" – mondta Daniel Hagari szóvivő.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek