Megdöbbentő, hogy hol volt a Hamász adatkezelő központja

2024. Február 11. / 18:45


Megdöbbentő, hogy hol volt a Hamász adatkezelő központja

Mivel a Hamász adatkezelő központja az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének központja (UNRWA) alatt volt, a Zsidó Állam nem sújtotta légicsapásokkal. Most azonban a palesztin foglyok kihallgatásával szerzett információk elvezették az izraeli katonákat a Gázaváros előkelő Rimal negyedében található bunkerhez.

Egy hétszáz méteres alagút indult az UNRWA-iskola alól, benne  számítógépeket, nagy teljesítményű szervereket, ipari akkumulátorokat és az azokat működtető Hamász-fegyveresek lakóhelyiségeit tárták fel az izraeli katonák – írja a Vg.hu portál.

Az UNRWA-iskola alati főbejáratot a Hamász már korábban lezárta. Az izraeli katonai mérnökök körülbelül nyolc méter mélyen megtalálták a járat legmagasabban fekvő részét, és azon keresztül tárták fel.

Az alatútnak számos elágazása van, s egy padlóval, csempével, légkondicionálóval és világítótestekkel kiépített, tágas helyiségbe vezet, ahol a hadsereg szerint a Hamász informatikai és titkosszolgálati munkatársai az adatközpontot felügyelték és kezelték. A hadsereg szerint a Hamász hírszerzésre, adatfeldolgozásra és kommunikációra használta a szerverfarmot. A gondosan szigetelt és kiépített szerverteremben talált merevlemezek és a számítógépek egy részét Izraelbe vitték, az alagutat pedig fel fogják robbantani.

A Vg.hu teljes írása itt olvasható. Az illusztráció egy másik, a napokban feltárt terrorista-alagutat ábrázol Gázában, forrás: IDF/Facebook.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek