Jövő csütörtökön a Farkasrétiben temetik Kárpáti Györgyöt

2020. Június 24. / 08:51


Jövő csütörtökön a Farkasrétiben temetik Kárpáti Györgyöt

A budapesti Farkasréti temetőben jövő hét csütörtökön vesznek végső búcsút Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól. A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett legendás sportoló június 23-án, az olimpia nemzetközi napján lett volna 85 esztendős.


A Budapesten június 17-én, hosszan tartó betegségben elunyt világklasszis pólós búcsúztatása 2020. július 2-án, 14 óra 15 perctől lesz a Farkasréti Temető Makovecz termében. A temetés nyilvános, de a család kérésére a sírnál fotó és filmfelvétel nem készíthető. 

Kárpáti György négyszeres olimpikon. Helsinkiben, Melbourne-ben és Tokióban volt az olimpiai bajnok magyar válogatott tagja, Rómában bronzérmet nyert csapatával. Európa-bajnokságokon háromszor is felállhatott a dobogó tetejére. Universiádékon vízilabdában arany-, ezüst- és bronzérmet nyert; úszásban második és harmadik helyezést jegyez. 

Edzőként 1976-ban Montreálban Gyarmati Dezső szövetségi kapitány segítőjeként is aranyérmesnek mondhatta magát. Sportvezetőként irányította az FTC vízilabda-szakosztályát, elnökségi tag volt a Magyar Olimpiai Bizottságban, a Magyar Vízilabda Szövetségben és a Ferencvárosban. A Magyar Halhatatlan Sportolók Egyesületét haláláig elnökölte, a MOB tiszteletbeli tagja volt.

Kárpáti Györgyöt a Magyar Olimpiai Bizottság is a saját halottjának tekinti.

(A Mazsihisz.hu megemlékezése itt olvasható.)

Forrás: MOB

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek