Hanukatalizátor-díj 2023 – elindult a jelölés

2023. November 22. / 11:54


Hanukatalizátor-díj 2023 – elindult a jelölés

Közeledik hanuka ünnepe, ami a Bálint Házban azt is jelenti, hogy Hanukatalizátor-díj! „Idén is szeretnénk díjazni a zsidó közösség csillagait, akik névtelenül, önzetlenül tesznek a közösségért, másokért. Mint mindig, most is a közösségtől várjuk, hogy megnevezzék őket, majd a második fázisban szavazzanak is rájuk. 

Az idei díjazást kicsit átalakítottuk. Mivel már egy ideje három alappillér, az élmény, a tudás és a tett határozza meg a Bálint Ház működését, a Hanukatalizátor Díjak is ez a három alappillér legfőbb képviselőit jutalmazzák.” – olvasható a Bálint Ház közleményében.  

hanukatalizator-2023-jelölés-cimlap.png

A jelölési folyamat / IDE KATTINTVA / a mai naptól december 5-ig tart. Az ünnepélyes díjátadásra pedig hanuka hatodik napján, december 13-án este kerül sor Bálint Házban. Ezen az estén gyújtjuk meg az ünnep hetedik lángját.

„Simon, a cadik a Nagy Gyülekezet egyik utolsó tagja volt. Azt mondta: “Három dolgon alapszik a világ, a Tórán, a szolgálaton és a jótetteken.” (Atyák tanításai 1:2)

"Modern, huszonegyedik századi zsidó közösségi házként az is a feladatunk, hogy ebből a korból értsük meg a hagyományunk szövegeit. A fenti idézet három alapot nevez meg, s a Bálint Ház erre a három alapra helyezi tevékenységét. A különbség annyi csak, hogy mi tágabban, a mai korok zsidóiként értjük a három alappillért."

A Hanukatalizátor Díj idén e három alappillér legfőbb képviselőit díjazza. Keressük azokat, akik az elmúlt időszakban tudásukkal, bölcsességükkel, tudományos munkásságukkal, tanításukkal építették közösségünket. Napjainkban egyre fontosabbak a kimagasló és magukból feltétel nélkül adni tudó tanítók, akik újabb generációkat oktatnak és segítenek a zsidóság és azon keresztül a világ mélyebb megértéséhez.

Azokat is szeretnénk díjazni, akik olyan különleges élményekhez segítik hozzá a közösség tagjait, hogy a kötődések a kutúránkhoz, kulturális hagyományainkhoz még erősebb közösséget hozzanak létre.

A harmadik alappillér kiemelkedő képviselőit is keressük, akik zsidókként egy jobb világot építenek a közösségen belül és kívül is, akik jócselekedeteikkel egy évszázados hagyományláncba kapcsolódnak be.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek