BEHÁR, gyertya 05.24. 20:07, kimenete: 05.25. 21:24
24.05.22. | 14 Ijár 5784
Alapértelmezett verzió

Élet + forma / 2024. Május 22. / 11:36

Kedvezményes nyaralás a Mazsihisz balatonfüredi üdülőjében

Még vannak szabad turnusok a Mazsihisz teljes körűen felújított, gyerekbarát balatonfüredi üdülőjében, ahol napi háromszori kóser étkezést biztosítunk kedves vendégeinknek. Az áraink verhetetlenek: teljes ellátással ilyen olcsón ilyen jó szállást sehol másutt nem kapnak a Balatonnál.

Élet + forma / 2024. Május 20. / 12:34

Szép ünnepet kívánunk keresztény honfitársainknak!

A mi sávuót ünnepünkből eredeztethető pünkösd napján a keresztény világ három, a kereszténység kialakulása szempontjából alapvető jelentőségű eseményt ünnepel: a Szentlélek eljövetelét, az egyház megalapítását és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét. A pünkösd napjának kiszámítása megőrizte az eredeti ünnepét: a húsvét utáni 50. napra esik, akár sávuót a peszach után.

Élet + forma / 2024. Május 15. / 15:24

Meghívó a Mensch Nemzetközi Alapítvány idei díjátadására

A Mensch Nemzetközi Alapítvány 2024. május 21-én kedden este 7 órakor adja át az idei díjait. Az Alapítvány a Mensch-díjak átadásával értékeli azok munkáját, akik a legtöbbet tettek az alapítvány céljainak elismeréséért. A díjátadás helyszíne a Goldmark terem (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.), az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Élet + forma / 2024. Május 15. / 14:20

Így forgattuk az 1 %-os filmeket, avagy mi történt a kulisszák mögött? (videó)

Évről évre, filmről filmre, egyről a kettőre… Ennek jegyében vágtunk össze önöknek egy videót azokból a kampányfilmekből, amiket az elmúlt évek 1 százalékos adófelajánlásai kapcsán forgattunk. Látni fogják, hogy nemcsak a kamerák előtt, de a háttérben is jó hangulat uralkodott. Nosztalgiázzanak velünk, s ne feledjék: május 21-ig rendelkezhetnek az adójuk 1 %-ról a Mazsihisz javára!

Élet + forma / 2024. Május 15. / 13:11

Ma lett 70 éves Gyarmati Andrea, éltesse az Örökkévaló 120 évig!

Olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok úszó, Magyarország örökös úszóbajnoka: ő Gyarmati Andrea, aki 1954. május 15-én született két olimpiai bajnok, Székely Éva és Gyarmati Dezső leányaként Budapesten. Nemcsak Magyarországon ismert és népszerű, hiszen 2020-ban beválasztották az International Jewish Sports Hall of Fame (A zsidó sporthírességek csarnoka) tagjai közé. Isten éltesse!

Élet + forma / 2024. Május 14. / 14:07

Egy százalékos adófelajánlás: célegyenesbe fordultunk!

Habár az adónk 1 százalékának felajánlásáról szóló nyilatkozat nagyon kevés időt vesz igénybe, ez is nagyon sokat számít a magyar zsidóság életében. A gyermekeink, valamint a hagyományaink megélése és továbbörökítése érdekében össze kell fognunk, hogy közös erővel segítsük a Mazsihiszt és a különböző zsidó szervezeteket.

Élet + forma / 2024. Május 09. / 15:55

Barbra Streisand új dalt írt, a szerelem túlélésének reményéről

A szívszorító ballada Streisand fiatalosan erős hangján egészen megrázó, világos, hogy üzenet, a reményé, egy elsötétülő világban. Amikor úgy tűnik, mint ma is, hogy a gonoszság, a gyűlölet, a háború fenyegetése mindennél erősebb, hogy a remény gyönge és kilátások alig is vannak, Barbra Streisand az Auschwitzban születő szerelem történetével, hosszú évek hallgatása után, régen írt új dalt, azt üzeni, hogy végül mindig a szerelem marad az erősebb.

Élet + forma / 2024. Április 26. / 11:52

Zsidó fiatalok összefogása: temetőtakarítás Tatán

A budapesti zsidó ifjúsági világban majdnem mindenki ismer majdnem mindenkit, nem meglepő, hogy a Támár kezdeményezéséhez, hogy a Mazsihisz illetékeseivel egyeztetve segítenek rendben tartani a nemrégiben viharkárt szenvedett tatai zsidó temetőt, csatlakozott a budapesti Mózes ház is.

Élet + forma / 2024. Április 08. / 21:04

„Team Mit Tud” – a Dohány Klubban

A kvíz, a bingó és a 20-as évek Amerikája már a múlt – itt a következő "Team Mit Tud?" Mikor: 2024. április 21-én, vasárnap 17.30 órától közös ima a Talmud-Tórában, majd 18.00 órától startol a játék a Goldmark-teremben.

Élet + forma / 2024. Április 08. / 13:30

Köszönet az őrbottyáni diákoknak és tanáruknak

Banda István pedagógus vezetésével több őrbottyáni diák önkéntes munkával rendbe tette a helyi zsidó temetőt. Nagy köszönet nekik és tanáruknak a nemes kezdeményezésért!

Élet + forma / 2024. Április 08. / 10:48

Meghívó: Szédereste a Dohány körzettel a Goldmark teremben

A Dohány Körzet szeretettel meghívja Önöket, hogy töltsük közösen a széderestét a Goldmark-teremben! 2024. április 22-én, hétfőn este 6 órától. A szédervacsorán a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy ebbéli szándékukat a regisztracio@bzsh.hu e-mail címen tudassák velünk az adott menü, és desszert kiválasztásával legkésőbb április 15-én, hétfőig.

Élet + forma / 2024. Március 29. / 09:17

A kortárs magyar zsidóság büszkesége: Gábor György 70

Oldottan ünnepélyes, kissé mégis megilletődött atmoszféra vette körül a Rumbach zsinagógában, Gábor György vallásfilozófus professzor köszöntését, a népszerű, művelt és szellemes publicista köszöntése is volt ez óhatatlanul, nem csak a bölcselőé. És, ahogy Grósz Andor elnök fogalmazott, a zsidóság amolyan szószólójáé is, olyan emberé, aki egy közülünk és értünk szól.