Izrael végzett a Hamász parancsnoki hálózatával Gáza északi részén

2024. Január 07. / 12:02


Izrael végzett a Hamász parancsnoki hálózatával Gáza északi részén

Az izraeli hadsereg hivatalos bejelentést tett arról, hogy befejezte a Hamász parancsnoki hálózatának felszámolását a Gázai övezet északi részén. A hírt kommentálva Benjamin Netanjahu kormányfő közölte: „mindent félre kell tennünk, amíg nem aratunk teljes győzelmet”.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari kijelentette, hogy a palesztin fegyveresek már csak szórványosan, és parancsnokok nélkül tevékenykednek a térségben. A szóvivő beszámolt arról is, hogy Izrael mintegy nyolcezer fegyverest ölt meg Észak-Gázában, igaz, a lap szerint nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy az adat megfelel a valóságnak. Ezzel együtt Hagari ismertette, hogy innentől kezdve Izrael arra összpontosít, hogy Gáza déli és középső részén is felszámolja a Hamász minden egységét – írja a BBC-re hivatkozva a 24.hu hírportál. 

Az akciót Benjamin Netanjahu kormányfő így kommentálta: „Izrael folytatja a harcot, hogy felszámoljuk a Hamászt, hogy kiszabadítsuk a túszainkat és hogy biztosítsuk, hogy Gáza többé ne jelentsen fenyegetést Izraelre. Mindent félre kell tennünk, amíg nem aratunk teljes győzelmet”.

Címlapkép: IDF/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Önkéntesek jelentkezését várja Élet Menete
Zsidó világ
„...Ezek azok az állatok, amiket ehettek...”