Szombati gyertyagyújtás: 2021.05.14 19:54, kimenete: 2021.05.15 21:10
2021. 05. 14. | 3 Sziván 5781
Alapértelmezett verzió

Izrael / 2021. Május 13. / 23:12

A tartalékosokat mozgósították, a kormányalakítást felfüggesztették Izraelben

Ma újabb rakétatámadás érte Tel-Avivot, Izrael válaszul a Gázai övezet iszlamista szervezeteinek katonai célpontjait lőtte. További hír, hogy három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett. Izraelben még 9 ezer tartalékos katonát mozgósítottak. Vezető politikusok szerint a jelenlegi biztonsági helyzetben a jövendő kormány nem támaszkodhat arab pártra.

Izrael / 2021. Május 13. / 09:54

Hadas-Handelsman: A Hamász ürügyet keresett, hogy megtámadja Izraelt

Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete interjút adott az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amelyben egyebek mellett azt mondta: ha a Hamász tűzszünetet kérne, akkor azt – az izraeli kormányfő szavai szerint – Izrael nem fogadja el. Izrael akkor fejezi be a harcot, ha megfelelően megtorolta a terrorszervezet támadását. A nagykövet kiemelte, hogy a magyar kormány Izrael mellett áll.

Izrael / 2021. Május 12. / 23:30

Polgárháborús helyzet alakult ki zsidók és arabok között Izraelben

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan – jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió a szerda esti híradójában. Az ország több helyén zsidó és arab csoportok járják az utcákat, hogy önbíráskodással álljanak bosszút a másik csoport tagjain.

Izrael / 2021. Május 12. / 20:28

Ma este a terroristák ismét támadták Izraelt

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este – jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. A zsidók és arabok által vegyesen lakott Lodban ma estétől kijárási tilalom lépett életbe az előző napok zavargásai nyomán.

Izrael / 2021. Május 12. / 16:53

Netanjahu: Úgy lecsapunk rájuk, hogy azt a legrosszabb álmukban sem gondolták

Izrael szerdán 16 főt likvidált a Hamász katonai szárnyából, és hétfő óta mára legkevesebb 53-ra nőtt a napokban kirobbant izraeli-palesztin harc halálos áldozatainak a száma Gázában – jelentette ma délután a Reuters. Netanjahu miniszterelnök egy órával ezelőtt közölte: „ez még csak a kezdet, úgy lecsapunk rájuk, hogy azt a legrosszabb álmukban sem gondolták".

Izrael / 2021. Május 12. / 13:03

Izrael mintegy 500 légicsapást mért a Gázai övezetre

Intenzív rakétaháborúval telt az éjszaka Izrael déli és középső részén, valamint a Gázai övezetben – jelentette a helyi média Izraelben szerda reggel. A Hamász terrorszervezet szerint ezer, az izraeli biztonságiak szerint mintegy 850 rakétát indítottak eddig Izrael civilek lakta településeire a Gázai övezetből. Szijjártó Péter közölte: Magyarország a leghatározottabban elítéli egyes palesztin terrorszervezetek rakétatámadásait izraeli városok ellen.