Vájésev, gyertya 12.08. 15:34, kimenete: 12.09. 16:45
23.12.06. | 23 Kiszlév 5784
Alapértelmezett verzió

Hírek, lapszemle / 2023. December 05. / 11:13

Érd: Éneklés, ima, szolidaritás az Izraellel

Érden egy kis csapat részvétének és együttérzésének adott hangot. Délben a Hit Gyülekezetéhez tartozók szolidaritási kerékpározást szerveztek, 13 órára pedig gyertyagyújtásra és imára hívta híveit a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület. A két csoport a Városháza előtt a főtéren találkozott.

Izrael / 2023. December 04. / 18:19

Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több tucat országra

– Több tucat országra, köztük az Egyesült Királyságra, Németországra, Franciaországra és Ausztráliára adott ki Izrael utazási figyelmeztetést – jelentette ma a helyi média. Az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács a nem alapvető fontosságú utak elhalasztását javasolta.

Izrael / 2023. December 02. / 21:16

Egy román-izraeli túsz halála Gázában

A román külügyminisztérium ma bejelentette: meghalt egy, a Gázai övezetben túszként fogva tartott román-izraeli kettős állampolgár. „Pénteken újraindultak a harci cselekmények a Gázai övezetben, és a közel-keleti biztonsági helyzet továbbra is aggodalomra ad okot világszerte" – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Izrael / 2023. December 01. / 12:25

Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

Ha a 10 hónapos Kfir Babas valóban nincs már az élők sorában, akkor sem „meghalt” és nem is „elhunyt”, hanem családjával együtt a terroristák áldozata lett, azaz a Hamász lényegében megölte őt. „Meghalni” és „elhunyni” ugyanis betegágyban lehet, elrabolt túszként: NEM. Vélemény.

Izrael / 2023. December 01. / 11:13

Az izraeli hadsereg mától újra harcol a Hamász terrorszervezet ellen

Ma reggel lejárt az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között múlt pénteken életbe lépett tűzszünet, az izraeli hadsereg (IDF) pedig bejelentette, hogy folytatja a harci cselekményeket a Hamász ellen. A tűzszünet további meghosszabbításáról péntek reggel sem Izrael, sem a Hamász, sem a közvetítőként eljáró Katar nem tett bejelentést.

Izrael / 2023. December 01. / 11:11

Jótékonysági est az Izraelt ért terrortámadás áldozataiért Debrecenben

A Hamász által elkövetett terrortámadás áldozatainak, illetve azok családjainak megsegítésére, a Debrecen Zsidó Hitközség jótékonysági estet rendezett november 28-án a Kölcsey Központ nagytermében. A Hamász-terrorszervezet október 7-én támadta meg Izraelt, mely több ezer civil áldozatot követelt.

Izrael / 2023. November 30. / 11:36

Hamász terroristák megöltek három embert, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

Halálos terrortámadást követtek el a Hamász gyilkosai ma reggel Jeruzsálemben: három embert megöltek, hármat súlyosan, kettőt pedig könnyebben megsebesítettek. A két, lőfegyverrel felszerelkezett terroristát a biztonsági erők a helyszínen lelőtték.

Izrael / 2023. November 29. / 17:12

Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház főigazgatója Shemesh Assaf

A 30 éve Magyarországon élő főigazgató október 7-én értesült a háború kitöréséről, azonnal felvette a kapcsolatot izraeli családjával és barátaival. Úgy döntött, hogy segítenie kell az egyik kórházban önkéntesként

Izrael / 2023. November 29. / 09:27

Újabb tíz izraeli és két külföldi túsz szabadult ki a terroristák fogságából

Az izraeli média tegnap esti jelentése szerint a Hamász terrorszervezet fogságából kilenc izraeli nő, egy izraeli lány és két thai vendégmunkás szabadult ki azok közül, akiket a terrorszervezet október 7-i terrortámadásakor a Gázai övezetbe hurcolt.

Izrael / 2023. November 28. / 18:24

Kínzásokról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek

Az izraeli 13-as televízió jelentése szerint a terroristák fogságából kiszabadult gyerekek hozzátartozói azt mondták az izraeli és a nemzetközi médiának a hazaengedett gyerektúszok beszámolói alapján, hogy amikor a gyerekek sírni kezdtek, a hamászosok fegyvert fogtak rájuk, és így hallgattatták el őket.

Izrael / 2023. November 27. / 21:25

A békét sürgették a Mediterrán Unió tagállamainak külügyminiszterei

A közel-keleti békét sürgették a Mediterrán Unió tagállamainak külügyminiszterei Barcelonában rendezett tanácskozásukon hétfőn. A több mint negyven ország jelenlétével lezajlott fórumon stratégiai szükségletnek nevezte az izraeli-palesztin békét Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője.

Izrael / 2023. November 27. / 21:21

Izrael: Két nappal meghosszabbították a tűzszünetet

– Izrael és a Hamász megállapodott, hogy két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat engednek el – jelentette be a katari külügyminisztérium. Madzsed al-Anszari hozzátette, országa abban reménykedik, hogy a hétfőn már negyedik napja tartó ideiglenes fegyverszünet végleges tűzszünethez vezet majd a Gázai övezetben.