Szombati gyertyagyújtás: 2021.10.29 17:13, kimenete: 2021.10.30 18:17
2021. 10. 28. | 22 Chesván 5782
Alapértelmezett verzió

Izrael / 2021. Október 27. / 14:01

November közepétől már Szputnyik oltással is lehet utazni Izraelbe

Izrael november közepétől fogadja a koronavírus ellen Szputnyik V-vel beoltott turistákat, amennyiben két PCR- és egy szerológiai, vagyis vérvizsgálattal elvégzett tesztjük szerint sem fertőzöttek – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja.

Izrael / 2021. Október 24. / 18:49

Izrael milliárdokat különít el a koronavírus-járvány következő hullámaira

Izrael tízmilliárd sékelt (közel ezer milliárd forintot) különít el a koronavírus-járvány esetleges következő hullámaira – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Izrael / 2021. Október 19. / 16:55

Izrael jóváhagyta négyezer ciszjordániai palesztin jogi státuszának rendezését

Több évtized után először Izrael jóváhagyta négyezer ciszjordániai palesztin lakos jogi státuszának rendezését – jelentette ma a ynet. Az intézkedés célja a palesztinok helyzetének könnyítése, gazdasági helyzetük javítása Ciszjordániában. Sok palesztin jogállása azért bizonytalan, mert az állami státusszal nem rendelkező Palesztin Hatóság önállóan, izraeli jóváhagyás nélkül nem állíthat ki érvényes személyi igazolványokat.

Izrael / 2021. Október 19. / 11:35

Megtalálták egy keresztes lovag kardját az izraeli partoknál

Az Izrael északi részén lévő Carmel-öbölben egy amatőr búvár egy kb. 900 éves kardot talált, amely a szakemberek szerint minden bizonnyal egy keresztes lovagé lehetett. Az Izraeli Régészeti Hatóság (Israel Antiques Authority) vezetője szerint ez a védett öböl régészeti leletekben igen gazdag lehet, hiszen annak idején sok hajó itt, e viharoktól védett helyen horgonyzott le.

Izrael / 2021. Október 18. / 10:37

Sikertelen kibertámadások izraeli kórházak ellen

Sikertelen kibertámadásokat hajtottak végre kilenc izraeli kórház és egészségközpont ellen szombaton – jelentette tegnap a The Times of Israel. Az Országos Kiberigazgatóság és az izraeli egészségügyi minisztérium szerint a gyors felismerés és válasz hiúsította meg az újabb ellenséges akciókat, miután az előző napokban az egészségügyi intézményekben megerősítették a kibervédelmet.

Izrael / 2021. Október 14. / 10:48

Kibertámadás ért egy izraeli kórházat

Miki Dudkevitz, a kórház igazgatója a katonai rádióban azt mondta, hogy azonnal a támadás megindításakor, már szerdán elszigetelték a kórház számítógépes rendszerét a külvilágtól, s azóta visszatértek a „papír alapú” ügyintézéshez, csak a legszükségesebb életmentő műtéteket végzik el és csak a sürgős eseteket fogadják.