Címkék

Hamász

Izrael / 2024. Július 12. / 10:29

Izrael: Állami vizsgálóbizottságot október 7-e kivizsgálására

Joáv Galant védelmi miniszter állami vizsgálóbizottság felállítását sürgette az október 7-i fiaskó ügyében katonatisztek egy diplomaosztó ünnepségén csütörtökön. „Alaposan meg kell vizsgálni azokat a körülményeket, amelyek az elmúlt évtizedben a Hamász hatalmának kiépüléséhez vezettek" – mondta a védelmi miniszter.

Izrael / 2024. Július 10. / 16:11

Joáv Gallant: A Hamász fegyvereseinek 60 százaléka halott vagy sebesült

A Hamász zászlóaljai megszűntek mint katonai alakulatok, ezért az iszlamista terroristák fő tevékenysége jelenleg a kis létszámú vagy egyéni harc. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter szerint az izraeli hadsereg (IDF) megölte vagy megsebesítette a Hamász iszlamista terrorszervezet fegyvereseinek hatvan százalékát a Gázai övezetben.

Hírek, lapszemle / 2024. Május 22. / 09:54

Szombat: A megzavart budapesti konferencia közönségének fele provokátor volt

– Magyarországra is megérkeztek és bemutatkoztak tehát a palesztin vallás igehirdetői, akik körülbelül olyan békésen terjesztik tanaikat, mint hajdan az inkvizítorok – írja Gadó János a Szombat folyóiratban a palesztin és palesztinpárti tüntetők által megzavart konferenciáról.

Izrael / 2024. Április 28. / 12:10

A Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé a magyar-izraeli túszról

Az iszlamista Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé szombaton két, október 7-én elhurcolt izraeli túszról, köztük a magyar-izraeli kettős állampolgárságú Omri Miranról.

Izrael / 2024. Április 11. / 11:59

Izrael ma újabb nagy hadműveletet indított a Gázai övezetben

– Az izraeli hadsereg (IDF) hadműveletet indított a Hamász iszlamista terrorszervezet ellen a Gázai övezet középső részén – jelentette be ma a katonai szóvivő. A cél a Hamász tagjainak megölése és a terrorszervezet infrastruktúrájának megsemmisítése. Ugyanakkor a Zsidó Állam helyreállítja a gázai vízellátást.

Izrael / 2024. Április 08. / 10:21

Netanjahu: Egyetlen lépésre vagyunk a győzelemtől

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt közölte a kormány tegnapi ülésének kezdetén, hogy egyetlen lépésre van a győzelem a Hamász elleni háborúban, és a terrorszervezet akadályozza a megállapodást. Mára kivonták az izraeli csapatok jelentős részét a Gázai övezetből, ahol egy dandárt hagytak.

Izrael / 2024. Március 18. / 08:55

Izrael a Sifa kórházat támadta, mert onnan irányított a Hamász

– Öt órán át tartó heves tűzharc zajlott a Gázai övezet északi részén fekvő Sifa kórházban az izraeli hadsereg (IDF) és az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresei között hajnalban – jelentette ma Daniel Hagari, az IDF szóvivője. A terrorszervezet vezetői a kórház területéről irányították Izrael elleni harcukat.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 20. / 10:39

Így élnek az október 7-én ártatlanokat gyilkoló terroristák a börtönben

Az Izrael legnagyobb biztonsági börtönében fogva tartott terroristáknak – akik nemi erőszakot, fosztogatást és gyilkosságokat követtek el október 7-én – matrac nélküli ágyon kell feküdniük, folyamatosan héber dalokat kell hallgatniuk. Az embertelen gyilkosok már nem azt kiabálják, hogy „Allah Akbar", hanem félnek és remegnek, padlóra hajtott fejjel, összebilincselve. Az Új Kelet írását ajánljuk.

Izrael / 2024. Február 19. / 10:03

Izrael elutasítja egy palesztin állam egyoldalú nemzetközi elismerését

„Izrael határozottan elutasítja a palesztin rendezésről szóló nemzetközi diktátumokat. Ilyen megállapodás csak a felek közötti közvetlen, előfeltételek nélküli tárgyalásokkal születhet" – olvasható a kormány tegnapi nyilatkozatában. Mai hír, hogy Izrael korlátozza a muzulmánok számát ramadánkor a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél. Beni Ganz közölte: ha a túszokat szabadon engedik ramadánra, a gázaiak is megülhetik az ünnepet.

Izrael / 2024. Február 15. / 17:23

Az izraeli hadsereg a Hamász-túszok után kutatva behatolt egy gázai kórházba

– Behatoltak az izraeli hadsereg (IDF) egységei a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban fekvő Nasszer kórházba – jelentette ma az IDF szóvivője. Az IDF titkosszolgálati információi szerint a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én Izraelből elhurcolt túszokat tartott fogva a Gázai övezet déli részének legnagyobb egészségügyi intézményében. A kórház alatti alagutakban lehetnek a Hamász legfőbb vezetői.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 11. / 18:45

Megdöbbentő, hogy hol volt a Hamász adatkezelő központja

Mivel a Hamász adatkezelő központja az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének központja (UNRWA) alatt volt, a Zsidó Állam nem sújtotta légicsapásokkal. Most azonban a palesztin foglyok kihallgatásával szerzett információk elvezették az izraeli katonákat a Gázaváros előkelő Rimal negyedében található bunkerhez.

Izrael / 2024. Január 14. / 13:41

A túszok kiszabadítását követelik Izraelben

Az izraeli túszok családtagjai a Hamász által elrabolt szeretteik kiszabadítását követelték az izraeli kormánytól vasárnap, a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin terrorszervezet elleni háború századik napján.