Címkék

IDF

Megemlékezések / 2024. Május 13. / 10:28

Dr. Grósz Andor: Hőseink az egyetemes zsidóságért harcoltak

Az Emlékezés napja (Jom Házikaron) – amely tegnap este köszöntött be és ma estig tart – tisztelgés az Izraelért elesett katonák és a terror áldozatai előtt. Ebből az alkalomból a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában is megemlékezést tartottak tegnap este, s köszöntőt mondott a Mazsihisz elnöke is.

Izrael / 2024. Május 07. / 10:23

Izrael múlt éjjel elfoglalta a határátkelő gázai oldalát Rafahban

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő éjjel elfoglalta rafahi határátkelő gázai oldalát az egyiptomi határnál – közölte ma az IDF szóvivője. Az izraeli egységek több mint százötven célpontot támadtak meg, megöltek mintegy húsz terroristát, és találtak három alagútlejáratot a Rafah elleni eddigi hadjáratban. Az USA ellenzi a rafahi hadműveletet – áll a Fehér Ház közleményében.

Izrael / 2024. Május 06. / 09:49

Izrael megkezdte a palesztin civilek evakuálását Rafahból

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő hajnalban megkezdte a palesztin civilek evakuálását a Gázai övezet legdélibb, még el nem foglalt városából, Rafahból. A térségben tervezett szárazföldi hadművelet előkészítése érdekében szórólapokon, hangüzenetekben és telefonhívásokkal távozásra szólították fel a várostól keletre fekvő, és az Egyiptommal szomszédos lakónegyedekben élőket.

Izrael / 2024. Április 22. / 11:55

Izrael: lemondott és távozik a katonai hírszerzés vezetője

Aharon Haliva dandártábornok már korábban bejelentette, hogy felelősnek érzi magát az október 7-én történt brutális terrortámadás miatt. Az IDF alá tartozó katonai hírszerzés vezetőjének lemondását a hadsereg vezérkari főnöke elfogadta.

Izrael / 2024. Április 16. / 12:40

A magyar Kidma Egyesület folytatja az IDF-nek szánt adománygyűjtést

– A segítégetekkel összejött a pénz a vízhatlan katonai jegyzetfüzetekre. Köszönet ezért, intézzük a vásárlást. Hamarosan megy ki Izraelbe a csomag. Továbbra is minden támogatás jól jön – adta hírül Facebook-oldalán a Kidma nonprofit szervezet. Az új adománygyűjtés célja 26 darab professzionális fejlámpa beszerzése, ami összesen 300 ezer forintos tétel.

Izrael / 2024. Március 21. / 13:28

Izrael több mint 140 palesztin fegyveressel végzett a Sifa kórházban és környékén

Az izraeli hadsereg ma bejelentette, hogy több mint száznegyven palesztin fegyverest ölt meg a gázavárosi Sifa kórházban és környékén a négy nappal ezelőtt elindított, máig tartó hadműveletében, és ismét átvette az ellenőrzést a kórház felett. Csak az utóbbi egy napban több mint ötven palesztin fegyverest ölt meg a hadsereg és a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat a közös hadműveletben.

Izrael / 2024. Február 15. / 17:23

Az izraeli hadsereg a Hamász-túszok után kutatva behatolt egy gázai kórházba

– Behatoltak az izraeli hadsereg (IDF) egységei a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban fekvő Nasszer kórházba – jelentette ma az IDF szóvivője. Az IDF titkosszolgálati információi szerint a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én Izraelből elhurcolt túszokat tartott fogva a Gázai övezet déli részének legnagyobb egészségügyi intézményében. A kórház alatti alagutakban lehetnek a Hamász legfőbb vezetői.

Hírek, lapszemle / 2024. Január 17. / 10:39

Barcza Gergely Izraelből: „Ha nincs hadsereg, meghalunk – ennyire egyszerű"

Az 1999 óta létező Besh o droM zenekar Izraelben élő alapítója, Barcza Gergely zenész adott interjút a Válasz Online-nak, amelyben többek között arról beszél, hogy az izraeli társadalom nem a politikai vezetéshez, hanem magához a Zsidó Államhoz lojális. Mint fogalmaz: „Magyar vagyok, Magyarország mindig a szülőhazám lesz, de lojális vagyok Izraelhez. Többször is megmentette az életemet az az ország".

Izrael / 2024. Január 10. / 15:48

Nemrég olajmécsest, most ősrégi kőmozsarat találtak izraeli katonák Gázában

Izraeli katonák december végén egy 1500 éves olajmécsesre, most pedig egy bazaltból készült, 10 kilós, igen régi mozsárra bukkantak járőrözés közben a Gázai övezetben. A felfedezést még érdekesebbé teszi, hogy az egyik tartalékos katona civilben az Izraeli Régészeti Hatóság régésze, úgyhogy azonnal tudta: nem holmi limlomot találtak.

Izrael / 2024. Január 08. / 21:31

A Fauda sztárja, Idan Amedi súlyosan megsebesült Gázában

Az Izraeli Védelmi Erők kötelékében harcoló Idan Amedi színész, énekes és dalszerző súlyos sérüléseket szenvedett a Gázai övezetben. Helikopterrel szállították kórházba, ahol altatásban kezelik, szerencsére nincs életveszélyben. Unokatestvére az Instagramon kérte a közönséget, hogy imádkozzanak Idan ben Tova (a színész héber neve) mihamarabbi felépüléséért.

Izrael / 2024. Január 07. / 12:02

Izrael végzett a Hamász parancsnoki hálózatával Gáza északi részén

Az izraeli hadsereg hivatalos bejelentést tett arról, hogy befejezte a Hamász parancsnoki hálózatának felszámolását a Gázai övezet északi részén. A hírt kommentálva Benjamin Netanjahu kormányfő közölte: „mindent félre kell tennünk, amíg nem aratunk teljes győzelmet”.

Izrael / 2024. Január 03. / 14:47

Terrorista rakétaindító állások az ENSZ segélyszervezetének iskolájánál

– Az izraeli hadsereg (IDF) az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) gázavárosi iskolájánál is talált olyan rakétaindító állásokat munícióval és gyártó műhellyel együtt, amelyekből a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izraelt – közölte egy katonai szóvivő tegnap, a Gázai övezeti háború nyolcvannyolcadik napján.