Izrael végzett a Hamász parancsnoki hálózatával Gáza északi részén

2024. Január 07. / 12:02


Izrael végzett a Hamász parancsnoki hálózatával Gáza északi részén

Az izraeli hadsereg hivatalos bejelentést tett arról, hogy befejezte a Hamász parancsnoki hálózatának felszámolását a Gázai övezet északi részén. A hírt kommentálva Benjamin Netanjahu kormányfő közölte: „mindent félre kell tennünk, amíg nem aratunk teljes győzelmet”.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari kijelentette, hogy a palesztin fegyveresek már csak szórványosan, és parancsnokok nélkül tevékenykednek a térségben. A szóvivő beszámolt arról is, hogy Izrael mintegy nyolcezer fegyverest ölt meg Észak-Gázában, igaz, a lap szerint nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy az adat megfelel a valóságnak. Ezzel együtt Hagari ismertette, hogy innentől kezdve Izrael arra összpontosít, hogy Gáza déli és középső részén is felszámolja a Hamász minden egységét – írja a BBC-re hivatkozva a 24.hu hírportál. 

Az akciót Benjamin Netanjahu kormányfő így kommentálta: „Izrael folytatja a harcot, hogy felszámoljuk a Hamászt, hogy kiszabadítsuk a túszainkat és hogy biztosítsuk, hogy Gáza többé ne jelentsen fenyegetést Izraelre. Mindent félre kell tennünk, amíg nem aratunk teljes győzelmet”.

Címlapkép: IDF/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek