Vájéleh, gyertya 09.30. 18:21, kimenete: 10.01. 19:24
22.09.27. | 2 Tisri 5783
Alapértelmezett verzió

Oktatás / 2022. Szeptember 11. / 12:25

Ez a megoldás, ha idegen nyelven akarunk beszélni külföldön élő unokáinkkal

Az elmúlt 10-15 évben sok magyar család döntött úgy, hogy külföldön folytatja az életét, ami számos esetben azzal a nem várt következménnyel járt: az itthon maradt nagyszülők és más hozzátartozók nem értik meg az időközben más nyelvi közegbe került unokákat. E helyzetre kínál megoldást a Seniorok nyelviskolája, amely a jövőben igény esetén tervezi héber nyelvoktatás beindítását is. Interjú SALUSINSZKY ANDRÁSSAL.

Oktatás / 2022. Szeptember 01. / 08:26

Azonnali kezdéssel óvodapedagógust keres a BZSH Benjamin Óvoda és Bölcsőde

Zugló zöldövezetében lévő egyházi fenntartású intézményünkbe várjuk olyan felsőfokú végzettségű, pályakezdő vagy gyakorlott, gyermekszerető, kreatív kollégák jelentkezését, akik szívesen dolgoznának egy vidám, tapasztalt kollektívában!

Oktatás / 2022. Augusztus 23. / 08:12

A Zsidóság alapjai címmel indul sorozat Szegeden

Mik a zsidó vallás és zsidó élet legfontosabb alappillérei? Mi a kóserság? Milyen egy szombatfogadás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ azok, akik részt vesznek a Szegedi Zsidó Hitközség szeptember 1-én induló tanfolyamán. A jelentkezéseket augusztus 31-ig le kell adni a zsidosagalapjai@gmail.com e-mail címen.

Oktatás / 2022. Augusztus 09. / 12:51

Várja a diákokat a Budapesti Zsidó Hitközség Dávid Király Kollégium

Magyarország egyetlen kóser étkezést biztosító kollégiuma, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) által üzemeltetett Dávid Király Kollégium a 14. kerületben a Tábornok utcában várja a diákokat. Az intézmény ingyenes szálláslehetőséggel támogatja a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve a szakmai képzésekben tanuló diákokat.

Oktatás / 2022. Augusztus 03. / 16:43

Sábeszi gyorstalpalót és héber tanfolyamot indít a Szegedi Zsidó Hitközség

A Szegedi Zsidó Hitközség 2022. augusztus 11-én, csütörtökön délután héber alapfokú tanfolyamot és sábeszi gyorstalpalót indít.

Oktatás / 2022. Július 26. / 18:00

Rumbach Tanház – Tóra, dallamok, közös tanulás

Tanuljunk szavakat, nyelvtant, dallamokat! Szeretettel várunk vasárnap reggelenként a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Pontos cím: Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 11-13.

Oktatás / 2022. Július 19. / 12:20

Mazsihisz – OR-ZSE Tudományos Pályázat ünnepélyes díjátadó

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE), 2022. június 17-én, pénteken délelőtt adta át ünnepélyes keretek között a 2020/2021-es akadémiai évben egyetemi hallgatók számára meghirdetett tudományos pályázatán elért díjnyertes dolgozatok szerzőinek az elismeréseket.

Oktatás / 2022. Július 12. / 12:43

Pótfelvételi jelentkezés az OR-ZSE Egyházi/Felekezeti Közösségszervező és Judaisztika BA szakára

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) pótfelvételi lehetőségeket hirdet az intézmény Egyházi/Felekezeti Közösségszervező és a Judaisztika BA szakára.

Oktatás / 2022. Július 11. / 16:32

Kutatási ösztöndíjak – Zsidó Tanulmányok Budapesten és Bécsben

A Közép-európai Egyetem (Bécs/Budapest) Zsidó Tanulmányok Programja rövid és hosszú távú (3-10 hónapos) kutatási ösztöndíjakat hirdet a kommunista és posztkommunista Közép- és Kelet-Európa zsidó történelmével, kultúrájával és társadalmával kapcsolatos projektekhez.

Oktatás / 2022. Június 30. / 11:25

Szerezz technikus szintű szakképesítést és biztos nyelvtudást a Külkereskedelmi Technikumban!

Ingyenes, érettségi utáni államilag támogatott technikus szintű szakképzések, tanulói (nappali) vagy felnőttképzési (esti) jogviszonyban.

Oktatás / 2022. Június 07. / 18:58

Bárczy István-díjat kapott Máhr Kinga, a Lauder iskola tanára

A budapesti Főpolgármesteri Hivatalban ma átadták az idei Bárczy István-díjakat, az elismerést kapott pedagógusok munkáját Karácsony Gergely főpolgármester és Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke méltatta. A pedagógus-hivatás legrangosabb fővárosi elismerését megkapta Máhr Kinga, a Lauder Javne Iskola tanára is. Gratulálunk!

Oktatás / 2022. Május 26. / 16:17

Nemzetközi kurzusokon teljesítettek sikeresen az OR-ZSE hallgatói

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) több nemzetközi, szabadon választható kurzust is ajánlott hallgatóinak az utóbbi években. A partneregyetemekkel közösen kialakított tárgyak tartalmát főleg a sokszínű Izrael és a zsidóságot körülvevő kulturális sokszínűség jellemezte. Az online oktatás természetessé vált az elmúlt években, így több külföldi egyetemmel, főiskolával is hosszútávú együttműködés alakulhatott ki.