Szombati gyertyagyújtás: 2020.01.24 16:13, kimenete: 2020.01.25 17:23
2020. 01. 20. | 23 Tévét 5780
Alapértelmezett verzió

Hírek, lapszemle / 2020. Január 20. / 14:21

Áder Jeruzsálemben, Orbán Auschwitzban emlékezik

Auschwitz felszabadításának 75. évfordulója, egyben a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából rendezett megemlékezéseken Áder János köztársasági elnök Jeruzsálemben, míg Orbán Viktor miniszterelnök Auschwitzban képviseli Magyarországot. Ezen a héten példátlanul sok nemzetközi delegációt várnak Izraelbe: a világ 46 országából érkeznek államfők, uralkodók és miniszterelnökök Dávid városába.

Hírek, lapszemle / 2020. Január 17. / 09:56

Nagyot lépett az antiszemitizmus terjedése ellen az olasz kormányfő

Az antiszemitizmus elleni politikai és társadalmi fellépés előmozdítása lesz a feladata Milena Santerininek, akinek kinevezését Giuseppe Conte olasz kormányfő jelentette be. A hivatalos elnevezéssel „antiszemitizmus elleni nemzeti koordinátor" a mai nappal kezdi meg munkáját. Matteo Salvini kezdeményezésére a római szenátusban tegnap konferenciát is tartottak az antiszemitizmus új megnyilvánulási formáiról.

Hírek, lapszemle / 2020. Január 16. / 09:31

Botrány: kitiltották az ortodox főrabbit, mert megvédte a melegeket

A Talmud tanulását népszerűsítő Daf Yomi-ciklus lezárását és újrakezdését ünneplő rendezvényre szóló meghívóját visszavonták az Egyesült Királyság ortodox főrabbijának, Ephraim Mirvisnek (címlapképünkön), mert tavalyelőtt kiadott egy füzetet, amelyben javaslatok szerepeltek a meleg, leszbikus, transznemű diákok iskolai befogadásáról.

Hírek, lapszemle / 2020. Január 15. / 15:15

Európai Raoul Wallenberg-díj a szír menekült gyermekgyógyásznak

Amáni Ballur, a szíriai háborús övezetben található föld alatti kórházak egyikét irányító gyermekgyógyász kapja idén az Európa Tanács (ET) Raoul Wallenberg-díját a humanitárius erőfeszítései elismeréseként – jelentették be szerdán Strasbourgban. A férfi jelenleg Törökországban él menekültként.

Hírek, lapszemle / 2020. Január 15. / 11:23

Magyar konténergyártó nyit az izraeli piac felé

Az innovatív összecsukható konténereket fejlesztő szentendrei Continest Technologies Zrt. az izraeli piacra lépés lehetőségeiről tárgyal a zsidó állam védelmi szervezeteivel, amelyek januárban tesztelni fogják a magyar startup termékét. Nagy érdeklődéssel fogadták Izraelben a társaság által kifejlesztett összecsukható konténereket, amelyeknek a felépítése, üzembe helyezése gyors és egyszerű.

Hírek, lapszemle / 2020. Január 14. / 16:33

Megtörtént az első brit milá az Egyesült Arab Emírségekben

A zsidó vallási élet szempontjából történelmi jelentőségű esemény zajlott le múlt vasárnap Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában: megtörtént az első brit milá, azaz szövetségkötés és körülmetélési szertartás. Sem az újszülött, sem a szülei nevét nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit árultak el: a szülők korábban Németországban éltek.