Szombati gyertyagyújtás: 2021.05.21 20:03, kimenete: 2021.05.22 21:20
2021. 05. 16. | 5 Sziván 5781
Alapértelmezett verzió

Mazsihisz hírek / 2021. Május 13. / 16:48

Melletted állunk, Izrael!

A terroristák által támadott Izrael melletti kiállás és szolidaritás jegyében tartott ma flashmob jellegű összejövetelt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a budapesti Jeruzsálem parkban. Beszédet mondott Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete és Verő Tamás főrabbi.

Ünnepek / 2021. Május 12. / 16:02

Elérni Isten közelébe: a Sávuot ünnepe

Vándorló arámi volt az apám, mondjuk a betakarítás idején, akkor, amikor otthon vagyunk és biztonságban, amikor mindenünk megvan. Épp ilyenkor kell visszaemlékeznünk arra, hogy idegenek voltunk egy idegen földön. Isten népe máshol nincs végleg otthon, csak az Eljövendőben, a Messiási Ígéretben.

Mazsihisz hírek / 2021. Május 07. / 16:01

Mazsihisz: Nem az EMIH dönti el, hogy ki a zsidó

Közel 80 évvel a holokauszt után, Magyarországon újra téma, ki zsidó és ki nem. Az EMIH nevű amerikai hászid csoport vezetője, Köves Slomó és a mellette bábként mozgó Deutsch Róbert, a MAOIH frissen megválasztott elnöke szerint a Mazsihisz nem zsidó egyház, mert nem ismeri el a Jeruzsálemi Főrabbinátus Vallási Bíróságának joghatóságát.

Mazsihisz hírek / 2021. Május 06. / 20:39

Az USA budapesti nagykövetségének vezetője Heisler Andrásnál

Marc Dillard, a budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője ma délelőtt megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a Szövetség székházában. A találkozón többek között a nemzetközi figyelmet kapott örökjáradék-ügyről is szó esett.

Mazsihisz hírek / 2021. Május 06. / 17:32

Újabb nyilatkozat az ellenségeskedés és gyűlölködés ellen

A Mazsihisz taghitközségeinek és intézményeinek vezetői is csatlakoznak a Szövetség Vezetőségének és rabbijainak a közösségünket ért támadásokkal, megosztási kísérletekkel szembeni fellépéséhez. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a vezetők állásfoglalását.

Mazsihisz hírek / 2021. Május 06. / 09:52

Heisler András vallási bíróság elé várja Köves Slomót

Az alábbiakban Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének közleményét tesszük közzé arról, hogy keresetet nyújtott be Köves Slomóval szemben a magyarországi Bét Dinhez. A vallási bíróság feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot.