MECÓRÁ, gyertya 04.19. 19:21, kimenete: 04.20. 20:30
24.04.16. | 8 Niszán 5784
Alapértelmezett verzió

Mazsihisz hírek / 2024. Április 15. / 20:35

Új fordítású Hágádá készült az idei Peszáhra – vegyék, vigyék, szeressék!

Kivételesen szép és hasznos ajándékkal lephetjük meg szeretteinket a közelgő nagy zarándokünnepre: Radnóti Zoltán főrabbi új fordításában és Bence Réka szerkesztői közreműködésével megjelent Bné Áháron: Peszáhi Hágádá című munkája. A Mazsihisz-BZSH által kiadott, rajzokkal illusztrált, keménytáblás kötet bemutatóját ma tartották a Rumbach-ban.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 15. / 16:24

Szép és modern kerítést kapott a vilmányi zsidó temető

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Vilmány zsidó temetője látványos átalakuláson ment keresztül, hiszen új kerítést építettek a létesítmény köré, és rendbetették a temető területét is. Nagy skajach minden közreműködőnek!

Mazsihisz hírek / 2024. Április 15. / 15:04

Izrael-Irán: A Mazsihisz üdvözli a magyar kormány reagálását

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) megelégedéssel fogadta, hogy az Izraelt hétvégén ért iráni támadás után Orbán Viktor miniszterelnök azonnal összehívta a Védelmi Tanácsot, s arra kérte a TEK-et, valamint a belügyminisztert, hogy garantálják minden magyar biztonságát.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 14. / 11:36

Imádkozzunk együtt Izraelért ma a Rumbach zsinagógában! 

– Fontos és felelősségteljes a pillanat – e szavak kíséretében tette közzé Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója, hogy ma Deutsch Péter rabbival együtt közös imádkozásra várják hittestvéreinket a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába 18 órára. Legyünk ott minél többen, hogy sokan kifejezhessük szolidaritásunkat a Zsidó Állammal!

Mazsihisz hírek / 2024. Április 11. / 15:49

Meghívó a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége májusi közgyűlésére

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tisztelettel meghívja Önt a 2024. május 12-én, vasárnap (5784. ijár 4.), délelőtt 10.00 órakor (a Budapest VII. Síp u. 12. sz. alatti díszteremben) kezdődő közgyűlésére. A Közgyűlés nyitóimával kezdődik.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 10. / 16:34

Abonyban tárgyalt Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

Mazsihisz hírek / 2024. Április 04. / 19:49

Szívszorítóan szépen kezdődött az emlékezet éve

– A Soának talán az a legnagyobb borzalma, az emberi gonoszságnak talán az az egyik legmélyebb bugyra, hogy a halottaktól a gyilkosaik még a méltóságukat is elvették, hogy halálukban sem nevezhessék magukat embereknek – mondta dr. Frölich Róbert országos főrabbi az emlékezet évének nyitórendezvényén. A fellépő művészeknek köszönhetően az esten kivételes művészi élményben lehetett részünk a Dohány utcai zsinagógában.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 03. / 23:16

Kezdetét vette az emlékezet éve

- Vannak dolgok, amiket sem megbocsátani, sem jóvátenni, sem elfeledni nem lehet. A vészkorszak ilyen. Emlékezzünk az áldozatokra, de ne csak az elpusztításukra, hanem az emberi valójukra, amilyenek ők voltak, szerető szülők és szerető gyermekek - mondta dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke ma este a Dohány utcai zsinagógában megrendezett rendezvényen.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 03. / 16:46

Az OR-ZSE hallgatói önkéntes munkán a Szeretetkórházban

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Mazsihisz-BZSH közös önkéntesprogramja keretében tizenhat szociális munkás szakos hallgató több mint négyszáz órányi önkéntes munkát végzett a Mazsihisz fenntartásában működő Szeretetkórházban.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 02. / 09:39

Több helyen korábban megkezdődtek a temető-karbantartási munkák

– A rendkívül enyhe időjárás miatt idén jóval korábban kezdődtek el a karbantartási munkák egyes, a Mazsihisz kezelésében lévő vidéki zsidó temetőben – tájékoztatta honlapunkat Tamás Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetője.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 18. / 19:01

Dr. Kunos Péter, a közösség első számú szolgálója

A héten ülésezik a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése, amelyen a legfontosabb napirendi pont az ügyvezető megválasztása. A pozíció várományosa dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH jelenlegi ügyvezető igazgatója, akit az elmúlt év gazdálkodásáról és a folyamatban lévő fejlesztésekről kérdeztünk.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 13. / 16:24

Átadtuk a budapesti iskolások ajándékát a Beeri Kibucnak

Mint izraeli cikksorozatunkban beszámoltunk róla, a Zsidó Államban járt a Mazsihisz delegációja, amely ellátogatott a terroristák által október 7-én megtámadott Beeri Kibucba is. Szívfacsaró volt a terror nyomaival való találkozás, de akadtak felemelő pillanatok: ilyen volt a kaddis elmondása és a budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ajándékának átadása a kibuc képviselőinek.