Szombati gyertyagyújtás: 2020.01.17 16:03, kimenete: 2020.01.18 17:13
2020. 01. 18. | 21 Tévét 5780
Alapértelmezett verzió

Megemlékezések / 2020. Január 11. / 19:00

50 éve hunyt el Latabár Kálmán, a Latyi

Mi más lehetne a címben? Latabár Kálmán, aki reggelire megette volna Fred Astaire-t és desszertnek elfogyasztja hozzá Chaplint? Latabár Kálmán, aki artista volt és cirkuszi bohóc egyszerre, az akrobatikus ügyetlenség kacagtató géniusza? Latabár Kálmán, a magyar színház és filmtörténet állócsillaga? Ez mind kevés: ő volt a Latyi.

Mazsihisz hírek / 2020. Január 10. / 12:29

Az új izraeli nagykövet látogatást tett a Mazsihisz elnökénél

Jákov Hadas-Handelsman, Izrael állam új nagykövete másfél órás megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a szövetség budapesti, Síp utcai székházában. A diplomata és az elnök egyebek mellett Magyarország és Izrael kapcsolatáról, valamint a magyarországi zsidóság helyezetéről beszélt.

Megemlékezések / 2019. December 28. / 22:40

Íme itt vagyok, engem küldj – Salkaházi Sára vértanúra emlékezünk

Salkaházi Sára kikerülhette volna a letartóztatást, de nem tette meg, elhurcolták, s még aznap este mezítelenre vetkőztetve a jeges Dunába lőtték. A kivégzés előtti percben Sára testvér gyilkosai felé fordulva letérdepelt, és égre emelt tekintettel nagy keresztet vetett magára. Isten elfogadta életfelajánlását, életáldozata betejesedett.

Közlemények / 2019. December 18. / 19:27

Mi is gratulálunk: Köves Slomó az új „alter-színházi” fejedelem

Folyamatosan kérdezik tőlünk, hogy mit szólunk az EMIH-nek megítélt, kétmilliárdos színházépítési támogatáshoz. Többen tiltakozásra szólítanak bennünket, holott nem vagyunk érintettek az ügyben. A Mazsihisz önálló történelmi egyház, az EMIH-nek nincs köze hozzánk.

Mazsihisz hírek / 2019. December 18. / 09:49

Mutatjuk, hol lesz a hanukai gyertyagyújtás a budai várban

Sokan kérdezik, hogy pontosan hol lesz a Mazsihisz és a Budavári Önkormányzat közös hanukai gyertyagyújtása. Készítettünk néhány képet a könnyebb eligazodás kedvéért. Találkozzunk minél többen december 23-án, hétfőn 5 órától! Hanuka lángjait Karácsony Gergely főpolgármester, V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester és Heisler András, a Mazsihisz elnöke gyújtja meg. Tanítást mond Radnóti Zoltán neológ főrabbi.

Mazsihisz hírek / 2019. December 16. / 13:34

A hazai zsidóság legfőbb érdekvédelmi szerveként lépünk föl az antiszemitizmus ellen

A Mazsihisz közgyűlésén a küldöttek meghallgathatták Heisler András elnöki tájékoztatóját, majd a következő napirendendi pontokat vitatták meg: reformzsidó közösségek társult tagként való felvétele; alapszabály-módosítási javaslat; történeti és társadalomtudományi műhely megalapítása; alapítvány alapítása a Rumbach Zsinagóga – Együttélés háza működtetésére; a 2018-as zárszámadás tárgyalása. A rendezvényen Kökényesi Gábor forgatott.