Őszi nagyünnepek: A Dohány utcai zsinagóga körzet járványügyi szabályai

2020. Augusztus 28. / 13:35


Őszi nagyünnepek: A Dohány utcai zsinagóga körzet járványügyi szabályai

Kedves Hittestvérek!

A COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet miatt az őszi Nagyünnepeinket csakis szigorú biztonsági intézkedések mellett tudjuk megtartani, és reményeink szerint meg is fogjuk tartani a Dohány utcai Zsinagógában.

Ennek azonban szigorú feltételei vannak, melyek a következők:

1., Zsinagógánkba maximum 500 főt engedhetünk be. Ez az 500 is csak az előre megváltott jegyen szereplő templomszékben ülhet.

2., A maszk viselése KÖTELEZŐ. Kérjük, hogy a maszkot bent tartózkodásuk alatt mindvégig hordják, és a helyüket csak halaszthatatlan esetben hagyják el. Az előírás szerinti távolság megtartása az összes jelenlévő hittestvérünk biztonsága érdekében nem szeghető meg. A maszk levétele, vagy helytelen használata esetén az illetőt a többiek védelme érdekében a Zsinagóga elhagyására fogjuk felkérni. Most lesz igazán gyakorlat a régi zsidó elv: MINDEN ZSIDÓ FELELŐS A MÁSIKÉRT!

3., Előzetes regisztráció és jegyvásárlás ennek tükrében kötelező. A jegy ára 2000 Ft, mely megvásárolható szeptember 1-től, hétköznapokon 9-13 óra között Grosser Balázsnál a Wesselényi utca 7. szám alatt található Talmud-Tórában. Jegyvásárlás az I-tentisztelet előtt már nem lehetséges. Belépés csak a jegy felmutatásával történhet.

4., Mivel csak kijelölt helyekre lehet majd ülni, így nem tudunk tekintettel lenni arra, hogy valakinek akár évtizedek óta megszokott helye van.

Megértésüket köszönjük.

MINDANNYIUKNAK BÉKÉS, EGÉSZSÉGES és BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK. LÖSÓNÓ TAJVÓ!

Dohány körzet vezetősége

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek