Hozzávalók
- - 50 dkg sütőtök
- - 25 dkg sárgarépa
- - 1 fej hagyma
- - 2 dkg vaj
- - 1 zöldségleveskocka
- - 2 evőkanál tisztított tökmag
- - 1 pohár tejföl
- Elkőkészítés:
- A tököt megmossuk, gerezdekre vágjuk, magjait kikaparjuk, a tökhúst nagyobb darabokra vágjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, szintén nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés
- Felforrósítjuk a vajat egy lábosban, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a répát, felöntjük fél liter vízzel, felforraljuk, és belekeverjük a zöldségleveskockát. A levest kb. 10 percig főzzük, borssal ízesítjük. Botmixerrel péppé zúzzuk (ha nincs, szitán átpasszírozzuk). A tökmagot zsiradék nélkül pár perc alatt világosra pirítjuk egy serpenyőben. A levest tányérokba szedjük, rászórjuk a tökmagot, és 1-2 evőkanálnyi tejfölt teszünk a tetejére.