Hozzávalók

  • - 50 dkg sütőtök
  • - 25 dkg sárgarépa
  • - 1 fej hagyma
  • - 2 dkg vaj
  • - 1 zöldségleveskocka
  • - 2 evőkanál tisztított tökmag
  • - 1 pohár tejföl
  • Elkőkészítés:
  • A tököt megmossuk, gerezdekre vágjuk, magjait kikaparjuk, a tökhúst nagyobb darabokra vágjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, szintén nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk a vajat egy lábosban, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a répát, felöntjük fél liter vízzel, felforraljuk, és belekeverjük a zöldségleveskockát. A levest kb. 10 percig főzzük, borssal ízesítjük. Botmixerrel péppé zúzzuk (ha nincs, szitán átpasszírozzuk). A tökmagot zsiradék nélkül pár perc alatt világosra pirítjuk egy serpenyőben. A levest tányérokba szedjük, rászórjuk a tökmagot, és 1-2 evőkanálnyi tejfölt teszünk a tetejére.