Peremiczky Szilvia előadása az OR-ZSE Szabadegyetemen

2024. Május 08. / 10:41


Peremiczky Szilvia előadása az OR-ZSE Szabadegyetemen

A szefárd középkor és az askenázi újkor között: az amszterdami és az itáliai converso központok címmel tart előadást Peremiczky Szilvia irodalomtörténész, hebraista, az OR-ZSE Szabadegyetemen május 13-án, jövő héten hétfőn délután 6 órától.

Folytatódik az OR-ZSE Szabadegyetem nagy sikerű előadás-sorozata, amelynek következő vendége Peremiczky Szilvia irodalomtörténész, hebraista lesz, aki a rabbiképző docense és szakfelelőse. Előadásának címe: A szefárd középkor és az askenázi újkor között: az amszterdami és az itáliai converso központok. 

NÉVJEGY

Peremiczky Szilvia PhD (2008), habil. (2018) irodalomtörténész, hebraista, egyetemi docens, szakfelelős. Kutatási területe: középkori hispániai és itáliai zsidó irodalom, judeoespanyol nyelvű szefárd kultúra; izraeli irodalom; a reformkor és a 19. század második felének magyar zsidó irodalma; zsidó dráma és színház; középkori és barokk ibériai és itáliai irodalom; a romantika és a századforduló olasz, spanyol, francia és angol költészete, dráma- és színháztörténete; huszadik század hatvanas-hetvenes éveinek olasz, spanyol, francia és angol nyelvű költészete; zene és irodalom kapcsolata.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek