Címkék

OR-ZSE

Tudomány / 2022. Augusztus 18. / 13:35

A holokauszt sajátos megjelenítése Ember Mária és Ember Judit életművében

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR_ZSE) honlapján már szabadon hozzáférhető Herczeg Róbert harmadéves közösségszervező szakos hallgatónak „A holokauszt sajátos megjelenítése Ember Mária és Ember Judit életművében" című tanulmánya, amely az OR-ZSE és a Wallenberg Egyesület közös pályázatán különdíjban részesült.

Zsidó világ / 2022. Június 08. / 10:27

Videómegosztón az OR-ZSE kántorhallgatóinak énekvizsgája

A Mazsihisz fenntartásában működő Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) kántor szakos hallgatói május végén sikeres énekvizsgát tettek – írja az OR-ZSE honlapja. A liturgikus produkciók immár elérhetők az egyik legnagyobb videómegosztón, a YouTube-on, s a felvételt örömmel megosztjuk mi is, hiszen büszkék vagyunk rá, hogy ilyen tehetséges és felkészült kántorok gazdagítják majd a neológ zsidó hitéletet és vallásgyakorlást!

Zsidó világ / 2022. Április 29. / 11:05

Az OR-ZSE hallgatói meglátogatták Miskolc zsidó nevezetéssegeit

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) másodéves közösségszervező és harmadéves éves judaisztika szakos hallgatói dr. Goldmann Márta szakfelelőssel Miskolcra látogattak, hogy megismerjék a város zsidó nevezetességeit – írja az egyetem honlapja. Az imateremben Markovics Zsolt miskolci főrabbi fogadta a diákokat.